Ugrás a tartalomra
x

Transznemű karakter került a Harry Potter-univerzumban játszódó új játékba

Sirona Ryan a Három Seprű pultjában állva, a korsókat lebegtetve tölti a vajsört.
Február 10-én érkezik a Harry Potter-univerzumban mozgó játékok legújabb darabja, a Hogwarts Legacy, azaz a Roxfort-örökség, ami a franchise első transznemű alakját hozza el a játékosoknak: Sirona Ryan a varázslóiskolához közeli település, Roxmorts kocsmáját, a Három Seprűt vezeti.

A karakterről egyelőre nem lehet túl sokat tudni, transzneműségére pedig csak egy nemrég közzétett játékvideó enged következtetni, hiszen mikor megkérdik, ismer-e egy Lodgok nevű koboldot, így válaszol:

"Nem láttam éveken át, aztán pár hónapja bejött, és azonnal megismert. Ez jóval több, mint amit több [egykori] osztálytársamról elmondhatok. Kellett nekik egy pillanat, hogy felismerjék: boszorkány vagyok, nem varázsló."

A transz szereplő feltűnése a varázsvilágban fontosabb változás annál, mint aminek tűnik, hiszen a potenciális játékosok egy része azért nem akarta korábban megvásárolni a Hogwarts Legacy-t, mert zavarta őket, hogy a piszkosul sikeres könyvsorozat szerzőjét kijelentései miatt transzfóbiával vádolják – írja az NME.

A játék hivatalos oldala mindezek mellett hozzátette:

"J. K. Rowling egyáltalán nem vett részt annak elkészítésében. […] A csapat nagyon fontosnak érezte, hogy olyan munkát adjon ki a kezéből, ami Harry Potter gazdag és sokszínű világa mellett a játékosokét, így a köztük is meglévő LGBTQIA+ közösséget is reprezentálja."

Sirona feltűnésével persze nem mindenki ért egyet: a Twitteren feltűnt bejegyzésekben egyesek arra mutatnak rá, hogy a keresztneve Sir-rel kezdődik (vezetékneve pedig Ryan, ami nyilvánvalóan nem egy női keresztnév), mások pedig hozzáteszik: Rowling a szerzői jogok miatt ennek a játéknak az eladásaiból is részesülni fog.

www.24.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux