Ugrás a tartalomra
x

LMBTQ-katonák fotóiból nyitott kiállítást az ukrán nagykövetség Washingtonban

„Minél gyorsabban meg tudunk szüntetni mindenfajta diszkriminációt, annál gyorsabban győzünk, nemcsak az ukrajnai harctéren, hanem globálisan is győzni fogunk” – jelentette ki Oksana Markarova, Ukrajna amerikai nagykövete, amikor a washingtoni Ukrajna Házában rendezett fotókiállításon beszélt, amely LMBTQ és interszexuális ukrán katonákat mutatott be.

„Az LMBTQ-közösség elválaszthatatlan tőlünk itt is, és Ukrajnában is” emelte ki a nagykövet, amikor bemutatta Alim Jakubov krími tatár fotóit, aki 2014-ben a Krím-félsziget elcsatolása után költözött Kijevbe. 

Volodimir Zelenszkij elnök 2021-ben ígéretet tett arra, hogy Ukrajna továbbra is harcolni fog a szexuális irányultságon és nemi identitáson alapuló megkülönböztetés ellen, miután találkozott Joe Biden elnökkel a Fehér Házban. Tavaly kijelentette, hogy támogatja az azonos nemű párok élettársi kapcsolatáról szóló törvényt.

A nagykövet felhívta arra is a figyelmet, hogy „a diszkrimináció még mindig jelen van Ukrajnában, de minél gyorsabban meg tudunk szüntetni mindenfajta diszkriminációt, annál gyorsabban győzünk – nemcsak az ukrajnai harctéren, hanem globálisan is győzni fogunk”. 
„Ez egy folyamatos küzdelem. Ez egy olyan harc, amely jobbá tesz minket. Ez egy olyan harc, amely szabadabbá tesz minket, és ez egy olyan harc is, amely végül lehetőséget ad arra, hogy olyan országban élhessünk, ahol ismét mindenki, nemzetiségétől, vallásától, bőrszíntől vagy szexualitásától függetlenül, ott élhet, ahol élni akar” – mondta Markarova. 

„A jogunkért harcolunk, hogy úgy éljünk, ahogyan akarunk. A demokráciánkért harcolunk.Ez az, ami megkülönbözteti Ukrajnát a minket támadó Oroszországtól: hogy szabadok vagyunk, demokratikusak vagyunk, és mi akarjuk eldönteni, hogyan éljünk. Ezért nem adjuk fel és nem adjuk meg magunkat soha többé” – tette hozzá. 

 

Washington Blade 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux