Ugrás a tartalomra
x

Homofób hullámot váltott ki a The Last of Us legújabb epizódja

Túl vagyunk a The Last of Us harmadik epizódján, amely nagyban különbözik az első két résztől, hiszen ebben a felvonásban a nézők Bill és Frank történetét ismerhettük meg, amelyet bár a legtöbben egy rendkívül erős és megindító drámának tartanak, sokakban ellenszenvet váltott ki.

Az epizód a videojáték két mellékszereplőjére összpontosít, így gyakorlatilag egy rövid mellékszálat kaptunk, amelyben Joelnek és Ellie-nek jelentősen kevesebb játékidő jutott. Bill szerepében Nick Offerman látható, míg Franket Murray Bartlett formálta meg, akit egyébként nemrég a Disney+ Isten hozott a Chippandales című sorozatában is szerepelt.

A nézők egy része azért is kritizálta az epizódot, mivel annak cselekménye nagyban eltér a videojáték történéseitől. A kritikák mellett a The Last of Us ezen epizódjának ráadásul a homofóbia “hullámával” kellett szembesülnie, így egy lejárató kampány is indult ellene, miszerint többen megpróbálják leértékelni az IMDb portálon. 

“Ismét csak egy újabb példa arra, hogy a homoszexuálisok a befolyásukat gyakorolják Hollywoodban, hogy a világban propagandájukat előmozdítsák” - olvasható az egyik hozzászólásban, amelyhez több hasonló is érkezett.

A sorozat készítői egyébként nem tértek el a videojáték eredeti karakterétől, hiszen abban Bill csakugyan a saját neméhez vonzódik, noha jóval kisebb szerep jut számára a történetben, így ez volt az a pont, ahol Neil Druckmann és Craig Mazin eltértek az eredeti sztoritól, és saját értelmezést adtak a két szereplőnek.

 

www.mafab.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux