Ugrás a tartalomra
x

Csók miatt tehettek ki egy meleg párt egy budapesti fürdőből

Csókolózás miatt tehettek ki két férfit az egyik népszerű budapesti fürdőből január 16-án. Az intézmény szerint viselkedésükkel átlépték a nyilvánosan elfogadott testi intimitás határát.
Mindössze csak egy csókot váltott, mégis távoznia kellett egy spanyol meleg párnak az egyik budapesti gyógyfürdőből január 16-án, hétfőn – állítja egy, a Humen Magazint megkereső szemtanú. A lap az érintett fürdőt is kérdezte, ám az cáfolta a vádakat.

„Arra lettünk figyelmesek, hogy mellettünk két férfi elkezdett csókolózni egymással. Ez minket nem zavart, mert a wellness részlegen is láttunk a medencében csókolózó heteroszexuális párokat. Néhány másodperccel később a medencefelügyelő sietett a két csókolózó férfihoz és elkezdte őket a mobiljával kamerázni, majd magyarul rájuk ordított, hogy azonnal jöjjenek ki. A két férfi értetlenül nézett, nem beszéltek magyarul. A medencefelügyelő ezt követően először az egyiküket, majd a másikukat megpróbálta kirángatni a vízből. A férfiak nem akartak távozni, így a medencefelügyelő segítséget hívott, majd erőszakkal eltávolították a férfiakat a medencéből [...] és ahogy láttuk, kikísérték őket a fürdő területéről” – árulta el a lapnak Gergő, aki úgy véli, a párt indokolatlanul hozták megalázó helyzetbe. A férfi történetét egy külföldi turista, az ázsiai Frankie Cheng is megerősítette, aki szerint a pár tagjai spanyol ajkú férfiak voltak. Emlékezete szerint egyikőjük fejére rá is csapott az egyik dolgozó.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. álláspontja szerint a pár viselkedése messze meghaladta a nyilvános terekben elfogadott testi intimitás kereteit, amivel súlyosan megsértették a fürdő házirendjét, ezért volt szükség intézkedésre. Cáfolták továbbá, hogy munkatársaik erőszakosak lettek volna, valamint hogy bármilyen kamerafelvétel készült volna. Mint írták: munkatársuk az időpontot nézte meg a telefonján az eljárási protokoll előírásai szerint, majd angol nyelven is tájékoztatták a vendégeket a házirend megsértéséről, mire ők megértően távoztak.

„Az általános társadalmi normáknak megfelelő viselkedés minden fürdőnkben elvárt, a házirend minden vendégünk részére kötelező érvényű bármilyen fürdőnapon és bármilyen nemre vonatkozóan, társaságunk e téren nem tett és nem tesz semmiféle különbséget. Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy társaságunk elkötelezett a sokszínűség elfogadásában fürdőink működését illetően mind vendégeink, mind munkavállalóink tekintetében” – írta a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

A lapot megkereső szemtanúk szerint a csókváltás nem tűnt szexuális indíttatású testi érintkezésnek, véleményük szerint megbotránkozást és riadalmat csak a fürdő alkalmazottja keltett, viselkedése pedig kimerítette a házirendben szintén tiltott szexuális beállítottság miatti gyűlöletkeltés fogalmát. Amennyiben a szemtanúknak és az érintett külföldi párnak van igaza, a férfiak az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához fordulhatnak. Ha az eljárás során nekik adnak igazat, a fürdőt megbírságolhatják, valamint a pár emberi méltóság sérelme miatt kártérítési igénnyel is élhet, ami a jogsértés súlyától függően 100-200 ezer forinttól 1 millió forintig alakulhat.

 

(A kép csak illusztráció!)

 

velvet.hu

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux