Ugrás a tartalomra
x

Nembinárisként coming outolt a The Last of Us sztárja

A 19 éves Bella Ramsey a New York Timesnak adott interjúban fedte fel a nemi identitással való küzdelmét.

A Trónok harcában Lyanna Mormontot, jelenleg a The Last of Us sorozatban Elliet alakító 19 éves Bella Ramsey brit színész nembinárisnak és genderfluidnak vallja magát.

“Azt hiszem, a nemem mindig is nagyon képlékeny volt” – mondta Ramsey. “Ha valaki nőnek vagy lánynak szólított, nem is gondoltam rá, de ha valaki férfinak szólított, az egy kicsit izgalmas volt.”

Ramsey az Elle-nek is beszélt a nemi identitással kapcsolatos útjáról, és azt mondta, hogy összességében “csak egy személy”.

“A nemi hovatartozás nem olyasmi, amivel különösebben szeretek foglalkozni, a névmások tekintetében pedig nekem tényleg mindegy” – mondta Ramsey az angol nyelvben a női és férfi (és semleges) előtagokra utalva.

Ramsey 11 éves kora óta dolgozik színészként, miután a Trónok harcában kapott szerepet, és Mildred Hubble szerepéről is ismert a Botcsinálta boszi című gyereksorozatból.

A nembináris kifejezést olyan személyekre vonatkozóan használják, akik nem kizárólagosan férfiként vagy nőként azonosulnak, beleértve azokat is, akik semmilyen neműként nem azonosulnak, a férfitól és nőitől eltérő neműként azonosulnak, vagy egynél több neműként azonosulnak. A nemi identitások között mozgó embereket nevezik genderfluidnak.

www.filmsor.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux