Ugrás a tartalomra
x

„Ott volt a fejemben, de még elnyomtam magamban” – Kocsis Tibor elárulta, miért nem coming outolt az X-Faktor idején

Akkor még nem akart erről beszélni, nem volt biztos benne, hogy az előnyére válna.

Több mint egy éve coming outolt a nagyközönség előtt Kocsis Tibor, akkor már négy éve alkottak egy párt Ferenczi Lászlóval. Az énekes a keddi Reggeliben arról mesélt, hogy bár sosem titkolóztak párjával, a végső döntést, hogy a nyilvánosság elé álljon szerelmükkel, mégis nagyon nehéz volt meghoznia, ahogy azt is, milyen formában tegye meg a bejelentést. Egy év távlatából a páros úgy látja, nem voltak negatív következményei a dolognak.

Kocsis Tibor 2011-ben nyerte meg az X-Faktor második évadát, akkor azonban még nem állt készen arra, hogy mindent a világ elé tárjon.

"Tudtam, hogy ez a műsor mit hoz magával, hogy nemcsak az életem fog megváltozni, hanem innentől fogva engem mindenhol felismernek, és értelemszerűen a magánéletemre is kíváncsiak lesznek, nemcsak az emberek, hanem a sajtó is" – idézte fel az énekes, akinek akkor egyébként nem volt párkapcsolata. Mint elmondta, az elmúlt 12 évben nagyon sokat változott a világ (szerinte nem feltétlenül jó irányba), és ő maga is.

"Nyitottabb lettem, meg sokkal inkább fontosnak tartom a saját életem, a saját boldogulásom, a saját lelki nyugalmam. Akkor még ez nem volt annyira szempont. Egyszer csak elkezdődött egy őrületesen izgalmas szakasza az életemnek, ami zenéről meg a nyilvánosságról szólt, és akkor én erről még nem akartam beszélni. (…) Akkor úgy gondoltam, hogy nem biztos, hogy előnyömre válik, ha coming outolok, pedig ott volt nyilván a fejemben. De én ezt elnyomtam még akkor magamban" – vallotta be.

Szerinte a homofóbia és az elzárkózottság még mindig jelen van a társadalomban, de a különböző generációk már eltérően reagálnak rá. A mostani tinédzserek például már nem kapják fel a fejüket azon, ha valaki meleg.

Az énekes és párja azt is elárulták, egyelőre nem gondolkodnak gyermekvállaláson, azt viszont fájdalmasnak tartják, hogy ha felélednének bennük az apai ösztönök, Magyarországon nem tudnának örökbefogadni.

 

www.24.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux