Ugrás a tartalomra
x

Melanie C a lengyel kormány homofóbiája miatt mondhatta le szilveszteri koncertjét

Az egykori Spice Girl, Melanie C lemondta szilveszteri lengyelországi fellépését, miután olyan problémákra hívták fel a figyelmét, amelyek nem illeszkednek az általa támogatott közösségekhez. Az énekesnő nem részletezte az okokat, de a lengyel LMBTQ+ közösség szövetségesei dicsérték a döntését.

Az énekesnő, akinek valódi neve Melanie Chisholm, és az LMBTQ+ közösség erős szövetségeseként ismert, a lengyel állami televízió, a Telewizja Polska (TVP) számára rendezett koncerten lépett volna fel.

Hétfő este a következőket tweetelte:

"Néhány olyan ügy fényében, amiről most szereztem tudomást, és amelyek nem illeszkednek az általam támogatott közösségekhez, attól tartok, hogy a tervezett szilveszteri fellépésemet Lengyelországban már nem tudom megtartani."

Lengyelországban az azonos neműek házasságát és élettársi kapcsolatát nem ismerik el, az azonos nemű párok örökbefogadása illegális, és a nemi státusz legális megváltoztatásához műtétre van szükség. A Nemzetközi Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transznemű és Interszexuális Szövetség európai régiója által összeállított, az LMBTQ+ jogokkal kapcsolatos ranglistán Lengyelország az EU országai között a leghátul kullog.

A TVP a lengyel média által közölt nyilatkozatában azt állította, hogy Chisholm az online kommentek nyomására léphetett vissza, írja a Guardian.

 

24.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux