Ugrás a tartalomra
x

Jim Parsons megnyílt arról, miért volt számára feltörekvő meleg színészként "kib*szottul ijesztő", amikor Ellen DeGeneres coming outolt

Jim Parsonst mindenki csak az Agymenők Sheldon Cooperjeként ismeri, illetve ismerte egy időben, mert hogy a sorozat egyik főhősét 2007 és 2019 között játszotta, alakítását többek között Emmy-díjakkal ismerték el. A tévés műsorvezető, Ellen DeGeneres, aki filmekben és sorozatkban is fel-felbukkan, cameózott az Agymenőkben, de nem csak ez a közös kettejükben, hanem az is, hogy homoszexuálisak, színt vallottak (coming outoltak) a nyilvánosság előtt. Parsons számára azonban "kib*szottul ijesztő" volt, amikor DeGeneres megtette a coming outját még 1997-ben. A színész kifejtette egy interjúban, miért sokkolta ez őt fiatalon.

A Variety Jim Parsons közelgő filmje, a Spoiler Alert kapcsán készített interjút a színésszel. A Spoiler Alert egy tragikus melegrománc, amelyben Parsons és Ben Aldridge játsszák a főszerepeket. Szóval ezért került szóba a coming out. A riporter említette, hogy még nagyon régen beszélgettek, és akkor olyan érzése volt, hogy Parsons esetében nem nagyon szabad a magánéletét érinteni, ami abból is fakadt, hogy a színész nem merte felvállalni a homoszexualitását. "Olyan korszakban nőttem fel, amikor az első dolog, ami az ember eszébe jutott, ha bármikor is feljött ez a téma [a homoszexualitás felvállalásának a kérdése], hogy Ellen [DeGeneres] színt vallott. Az nagyon izgalmas pillanat volt. Persze nagyon sokat segített nekem, ugyanakkor kib*szottul ijesztő is volt számomra mint meleg férfi számára, aki annak idején a színészkarrier előtt állt, ugyanazt az utat járta ugyanabban a [szórakoztató]iparban. Szóval hosszú volt az út idáig" – nyilatkozta Jim Parsons.

Az 1973-as születésű színész a húszas éveit taposta, amikor DeGeneres felvállalta, hogy leszbikus. Parsons 2012-ben döntött a coming out mellett, akkor vallotta be, hogy már tíz éve boldog meleg kapcsolatban él. Párjával, a szakmában dolgozó Todd Spiewakkel 2017-ben házasodtak össze. Ellen DeGeneres pedig Portia de Rossival, egykori színésznővel kelt egybe még 2008-ban.

A Variety riportere azt is megkérdezte Jim Parsonstől, hogy akkor ezek szerint 2012 óta folyamatosan kapja az ajánlatokat LMBTQ-filmekre így, hogy neves hollywoodi színész. Parsons elmondása szerint igen, sok homoszexuális karakter eljátszásának ötletével keresik meg. Ugyanakkor a színész szerint nem elsősorban az a fontos, milyen ezeknek a figuráknak a szexuális orientáltsága: "Az általam eljátszott meleg karakterek, különös tekintettek az utóbbi, kb. öt év filmjeire – az Igaz szívvel, A fiúk a bandából, […] a Hollywood és most ez –, igen színes egyéniségek nagyon érdekes történetekkel, amelyek ráébresztettek, hogy mennyire imádom színészként – és ha mondhatom, művészként – belevinni a saját személyiségemet a munkáimba."

 

 

A Spoiler Alert december 2-án kerül moziforgalomba az Egyesült Államokban.

www.ign.com

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux