Ugrás a tartalomra
x

Daniel Craig-et hatalmas büszkeséggel tölti el, hogy meleg karaktert alakíthat a Tőrbe ejtve szériában

Daniel Craig büszke a Tőrbe ejtve – Az üveghagymabeli karakterének, Benoit Blanc-nak a szexualitására, miután megerősítést nyert, hogy a mesterdetektív azonos nemű kapcsolatban él. Az 54 éves színész először a 2019-es Tőrbe ejtve című filmben tűnt fel Blanc-ként, és a december 23-án a Netflixen megjelenő Üveghagyma című filmben újra eljátssza a szerepet. Cikkünk a továbbiakban SPOILER elemeket tartalmaz a Tőrbe ejtve második részével, Daniel Craig szexualitásával kapcsolatban.

A mozikban egy hétig vetített folytatás egyik jelenetében, amelyben Janelle Monáe énekesnő is szerepel és kiderül, hogy Blanc azonos nemű kapcsolatban él. Amikor egy ismeretlen személy kopogtat Blanc lakásának ajtaján, Hugh Grant nyit ajtót, és elárulja, hogy karaktere Blanc párja. A film író-rendezője, Rian Johnson megerősítette az elméletet, mondván:

“Daniel és én egyszerűen úgy láttuk, hogy van értelme ennek az elemnek (Blanc szexualitásának). Nem akartunk szemérmesek vagy felszínesen cukiskodók lenni a karakter szexualitásával kapcsolatban”.

A The Sunday Timesnak nyilatkozva pedig Craig megismételte a rendező álláspontját, miszerint fontos volt, hogy utalásokat tegyenek Blanc szexualitására:

“Az életet kell tükröznie. És ez [az azonos nemű] kapcsolat tükrözi az életemben élő embereket” – mondta az Üveghagymában történt coming outról a színész. A James Bond-színész a továbbiakban elmondta, hogy a leleplezést “normálisnak” érezte: “Nem csinálunk belőle dalolást és táncot. Egyszerűen csak helyesnek érezzük.”

Az Üveghagyma története Blanc-ot követi, miután a tech-milliárdos Miles Bron (Edward Norton) meghívja egy távoli görög szigetre egy hétvégére. A film szereplőgárdájában ott van még az egykori pankrátor Dave Bautista, a WandaVízióból ismert Kathryn Hahn és a Hamilton sztárja, Leslie Odom Jr. is. Az Üveghagyma december 23-tól tekinthető meg a Netflixen.

www.filmezzunk.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux