Ugrás a tartalomra
x

Deutsch Tamás „félhivatalos szivárogtatásokra” hivatkozva azt állítja, az EB a gyermekvédelmi törvény módosítását is feltételül szabhatja

A Fidesz EP-képviselőcsoportjának vezetője szerint a pedagógusok béremelése azért marad el, mert „a magyar baloldal” is megszavazta az EP-határozatot, amely szerint nem elegendő az Orbán-kormány 17 intézkedése.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselőcsoportjának vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában „félhivatalos szivárogtatásokra” hivatkozva azt állította, az Európai Bizottság (EB) a gyermekvédelmi törvény módosítását is feltételül szabhatja a magyar kormánnyal az uniós forrásokról folytatott tárgyalások során.

„Ennek kapcsán lassan mondjuk, hogy az összes brüsszeli bürokrata megértse: a gyermekvédelmi törvény módosításának kérdése olyan elvi kérdés, amivel kapcsolatban semmilyen politikai nyomásgyakorlásnak Magyarország nem fog engedni” – szögezte le a politikus. Hozzátette: „nem is engedhetnek, mert a 2022-es országgyűlési választással egyidőben tartott népszavazáson majdnem négymillió magyar döntött úgy (!), hogy támogatja a gyermekek védelmét a genderideológia ártalmas hatásaival szemben”.

Azt „elfelejtette” hozzátenni, hogy a népszavazás érvénytelen lett.

Azzal kapcsolatban, hogy az Európai Parlament csütörtökön elfogadott egy határozatot, amely szerint az uniós pénzek felhasználását érintő aggályok eloszlatására javasolt 17 magyar intézkedés nem elegendő az EU pénzügyi érdekeit fenyegető rendszerszintű kockázatok kezeléséhez, Deutsch kijelentette: a határozatot megszavazó magyar baloldali képviselők „azért dolgoznak az európai politikában, hogy saját országuk ne kapjon uniós pénzeket”.

„Egyes-egyedül a magyar baloldali ellenzék az, amelynek az az egyetlen egy politikai célkitűzése az európai politikában, hogy áskálódjon a saját hazája ellen” – jegyezte meg, hozzátéve, ennek „ékes bizonyítéka volt a határozat megszavazása”. „Nem kevesebbet támogattak mint hogy vegyék el a pedagógusoktól az ő béremelésük feltételeit szolgáló európai uniós forrásokat” – emelte ki, hozzátéve, „a magyar baloldal nemet mondott a magyar pedagógusok fizetésemelésére”.

www.nepszava.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux