Ugrás a tartalomra
x

Tovább dagad a szivárványos balhé, Dánia és Anglia is kiléphet a FIFA-ból

Dánia tárgyalásokat folytat Angliával, a téma a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségből (FIFA) történő kilépés a szivárványos karszalag betiltása miatt – az elmúlt napokban ez az ügy kis túlzással több figyelmet kapott a katari világbajnokságon, mint maga a játék.
Anglia is egyike volt annak a hét nemzetnek, amelyek OneLove-karszalagot vittek volna a pályára, mielőtt visszaléptek volna a sárga lapokkal való fenyegetés miatt. Jesper Möller, a Dán Labdarúgó-szövetség (DBU) elnöke elmondta, Dánia fontolgatja a FIFA-ból való kilépést, és készen áll a tárgyalásokra az UEFA többi tagországával, köztük Angliával.

A DBU küldöttsége dühét fejezte ki amiatt, ahogy a FIFA szankciókkal fenyegette meg a szivárványos karszalag viselését tervező csapatkapitányokat.

Dánia hivatalosan nem fogja támogatni Gianni Infantino FIFA-főnököt az elnöki tisztség újraválasztására irányuló törekvésében, közölte Jesper Möller – írja a The Sun.

A hollandoknál is kicsapta a biztosítékot a FIFA döntése

Két napja a Holland Labdarúgó-szövetség (KNVB) hivatalos közleményben reagált arra, hogy a FIFA sárga lappal bünteti azt a csapatkapitányt, aki szivárványos karszalagot visel.

A szabályok szerint két sárga lap után (a negyeddöntőig) egymeccses eltiltás jár. A hollandok a pénzbüntetést lenyelték volna, de ilyen szankcióra nem számítottak.

„Ez ellenkezik a sportunk szellemiségével, amely emberek millióit köti össze. A többi érintett országgal együtt kritikus pillantást vetünk a FIFA-val való kapcsolatunkra az elkövetkezendő időszakban” – írták.

Hollandián kívül Anglia, Wales, Belgium, Svájc, Németország és Dánia csatlakozott volna még az akcióhoz. A magyar idő szerint szerda délután 14:00 órakor kezdődő Németország–Japán-mérkőzés előtt Thomas Müllerék szivárványos cipővel és szájeltakarással fejezték ki nemtetszésüket a FIFA irányába.

www.index.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux