Ugrás a tartalomra
x

Megorroltak a hollandok a FIFA-ra, egyre nagyobb a feszültség Hétfőn a Holland Labdarúgó-szövetség (KNVB) hivatalos közleményben reagált arra, hogy a FIFA sárga lappal bünteti azt a csapatkapitányt, aki szivárványos karszalagot visel.

A hollandok azt írják, az UEFA munkacsoportjával együtt szeptember 19-én arra kérték a világszövetséget, hogy engedélyezze a OneLove-karszalagot, azonban a mai napon a FIFA közölte, hogy a szabályok értelmében a csapatkapitányt sárga lappal bünteti a játékvezető. 

„Nagyon sajnáljuk, hogy nem sikerült közösen észszerű megoldást találni” – írja a holland szövetség a honlapján. 

A KNVB továbbra is kiáll a OneLove üzenete mellett, azonban úgy gondolja, a világbajnokságon az első számú prioritás a mérkőzések megnyerése, azt pedig senki nem szeretné, ha sárga lappal indulna egy mérkőzés.

A szabályok szerint két sárga lap után (a negyeddöntőig) egymeccses eltiltás jár. A hollandokat a pénzbüntetés nem zavarta volna, de ilyen szankcióra nem számítottak.

"Ez ellenkezik a sportunk szellemiségével, amely emberek millióit köti össze. A többi érintett országgal együtt kritikus pillantást vetünk a FIFA-val való kapcsolatunkra az elkövetkezendő időszakban. "

Hollandián kívül Anglia, Wales, Belgium, Svájc, Németország és Dánia csatlakozott volna még az akcióhoz. 

Anglia 14 órától Irán ellen lép pályára, Hollandia 17 órától Szenegál ellen játszik, míg este 20 órakor USA–Wales-találkozót rendeznek Katarban.

www.index.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux