Ugrás a tartalomra
x

Tüntetés Pakisztánban, transzneműek százai vonultak utcára

A helyi transznemű kisebbség több száz tagja vonult utcára vasárnap a dél-pakisztáni Karacsi városában az őket érő erőszak miatt. Az egyik aktivista úgy véli, a kormánynak büntetnie kéne a transzneműek ellen irányuló gyűlöletbeszédet.

A konzervatív muszlim országban ez az első ilyen jellegű tüntetés. A Szindh Murat-menet nagyszámú jogvédő aktivistát vonzott a kikötővárosba, miközben az ország vallási vezetése és muszlim pártok parlamenti képviselői igyekeznek az általuk iszlámellenesnek tartott, transzneműek jogait rögzítő törvényt visszavonni.

A jogszabályt 2018-ban fogadták el, és ennek értelmében a transzneműek szabadon választhatták meg nemi identitásukat. A szabályozás ellenzői ugyanakkor azt állítják, hogy mindez megnyitja a kaput az azonos neműek házassága előtt.

"A kormánynak büntetnie kell a transzneműek ellen irányuló gyűlöletbeszédet, és védelmébe kell vennie a választott nemi identitást."

– jelentette ki Sahzadi Rai transznemű aktivista. Hozzátette, hogy szintén büntetendő cselekményé kell tenni a transznemű gyerekek örökségből való, szülők vagy gondviselők általi kizárását.

 

index.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux