Ugrás a tartalomra
x

Inkább kifizetik a büntetést, de Katarban több csapatkapitány is viseli majd a szivárványos karszalagot

Katarban egyébként illegális a homoszexualitás. Kész kifizetni a bírságot Anglia, ha megbüntetik Katarban, amiért a válogatott csapatkapitánya One Love-karszalagot visel – írja a CBS Sports. 

Anglia egyike volt annak a 10 európai nemzetnek, amely szeptemberben kifejezte szándékát a karszalag viselésére, noha a FIFA jelezte, hogy nem szeretné látni azt a lelátókon. Az angol labdarúgószövetség (FA) elnöke, Mark Bullingham a Sky News-nak elmondta: szerinte fennáll a lehetősége annak, hogy megbüntetik őket. „És ha igen, akkor ki fogjuk fizetni a bírságot. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy megmutassuk az értékeinket. És ezt fogjuk tenni.”

A walesi válogatott, amely hétfőn kezdi meg a tornát, szintén a karszalagot kívánja viselni, függetlenül az esetleges szankcióktól, de a dán, a holland és a német kapitányok is viselik majd a szalagot. Franciaország kapitánya, Hugo Lloris azonban a hét elején jelezte, hogy a FIFA támogatása nélkül nem fogja felvenni a felszerelést. „Mielőtt bármit is tennél, szükséged van a FIFA, a szövetség beleegyezésére” – mondta a kapus, aki a Katarba való kirepülést megelőzően azt mondta, hogy a játékosoknak hagyni kell, hogy a világbajnokságon a pályán folyó dolgokra koncentráljanak.

A FIFA a torna előtt levélben szólította fel a versenyző nemzeteket, hogy „koncentráljanak a labdarúgásra” Katarban, ahol a homoszexualitás illegális, és ahol 6500 vendégmunkás halt meg a 2022-es katari futball-vb építkezésein. Ezt a számot a szervezők vitatják.

 

rtl.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux