Ugrás a tartalomra
x

“Miért ne játszhatna egy heteró férfi meleg szerepet?” – Kifakadt a nyíltan homoszexuális Ian McKellen

Nem kis vihart kavart a szakmán belül Helen Mirren castingolása a Golda című filmbe, amelyben a színésznő Izrael volt miniszterelnökét alakítja majd. Többek szerint ugyanis zsidó karakter szerepére zsidó származású színészt kellett volna szerződtetni, ezzel kapcsolatban pedig maga Ian McKellen is állást foglalt egy friss interjúban.

A színész szerint rendkívül ellentmondásos kijelentés lehet mindez azok részéről, akik a fenti álláspontot képviselik, hiszen ezzel szemben bármikor felhozható az az érv, miszerint nem zsidó származású karakterekre ne castingoljanak zsidó származású színészt. McKellen nem zárta le ennyivel a válaszát, és kitért a saját érzéseire, amelyeket homoszexuális férfiként érez Hollywooddal kapcsolatban:

“Az az érv, hogy egy heteró férfi nem játszhat meleg szerepet, és ha igen, ez azt jelenti, hogy én sem játszhatok heteró szerepet, és nem fedezhetem fel a heteroszexualitás izgalmas témáját a Macbethben? Természetesen nem. Mi színészek vagyunk. Színészkedünk.”

Korábban Wentworth Miller, A szökés sztárja beszélt arról nem sokkal azután, hogy coming outolt, hogy a jövőben kizárólag olyan szerepeket szeretne elvállalni, amelyekkel teljesen azonosulni tud, ugyanakkor fontosnak tartja, hogy meleg szereplőket meleg színészek játszanak el.

“Az életem és a karrierem jelenlegi pontján ez az, amit érdekesnek, inspirálónak érzek. Akarok-e több meleg szerepet látni meleg színészek által játszva? Igen. Ez különbséget jelent teljesítmény szempontjából, de azért is fontos, mert a hetero színészek, akik melegeket játszanak, a heteroszexualitást helyezik a középpontba. Nem számít, hogy épp színészkednek, attól még tudom, hogy mit nézek” – jegyezte meg Wentworth. Ezzel szemben többek között Neil Patrick Harris és Kristen Stewart is elmondták, hogy részükről sokkal izgalmasabb olyan szerepet eljátszani, amelyekről valójában nincsenek valós tapasztalataik.

www.filmezzunk.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux