Ugrás a tartalomra
x

Versengés férfiak között: ilyen volt egy drag queen szépségverseny közel 40 éve

Azt gondolod, hogy ügyesen bánsz a sminkecsettel? Akkor nézd meg ezt a fotósorozatot!

Sokkolta a művésztársadalmat, amikor Polixeni Papapetrou fotóművész néhány évvel ezelőtt 57 évesen mellrákban meghalt. A görög származású ausztrál alkotó munkássága nagy hatással volt a melbourne-i elit világszemléletére és cselekedeteire egy olyan korban, amikor még a divatszakma nagyágyúi is mélyen hallgattak, vagy kirekesztették maguk közül azokat, akik elég merészek voltak ahhoz, hogy szembemenjenek a szabályokkal és felfedjék valódi identitásukat, amely egyértelműen túlmutatott az addig magától értetődő normákon, miszerint a férfiakat és a nőket öltözékük színe, anyaga és szabása különbözteti meg.

Drag Queen

Nem transzvesztita. Határozottan férfiként azonosítja magát, de nőnek öltözik és nőiesen viselkedik a színpadon, vagy akár a hétköznapokban is. A látványos színpadi show, performansz a drag szubkultúra része, ezért az erős, retusált hatású smink, a cut crease, az élesen kontúrozott arccsontok, a műszempillák és az extravagáns jelmezek viselése az átalakulása fontos eszköze. Művésznevet visel, ellenben az általában heteroszexuális crossdresserrel, aki izgalmat és bolodgságot érez, ha női ruhába bújhat.

A korát megelőző fotográfus elsőként készített intim portrésorozatot a Miss Alternative World Ball nőnek öltözött férfi vendégeiről, akik a bálkirálynő címért versengtek egymással az 1980-as években. Kevesen tudják, hogy a manapság egyszerűen Instagram-sminknek degradált, magasabb technikai tudást igénylő cut crease makeup trend, nem a Kardashian lányok sajátja, hanem a drag quennek védjegye, akik varázslópálcaként használták és használják sminkecsetüket.

A válogatásban Polixeni Papapetrou fotóművész legendás hírű Drag Queens című fotósorozatát ismerhetitek meg.A többi fotót itt nézhetitek meg.

 

 

 

www.instyle.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux