Ugrás a tartalomra
x

A Feyenoord csapatkapitánya nem volt hajlandó felvenni a szivárványos karszalagot

A holland élvonalbeli Feyenoord csapatkapitánya, Orkun Kökcü nem volt hajlandó felvenni a szivárvány színeiben pompázó csapatkapitányi karszalagot az AZ Alkmaar elleni mérkőzésen, vallási nézeteire hivatkozva.

"Úgy döntöttem, nem veszem fel a szivárványos kapitányi karszalagot ezen a bajnokin" – nyilatkozta Orkun Kökcü, a Feyenoord csapatkapitánya. A vasárnapi bajnokin a Feyenoord a Kerkez Milossal felálló AZ Alkmaar otthonába látogatott, ahol 3–1-es győzelmet aratott. A mérkőzésen Kökcü a 31. percben egy büntetőt értékesített.   

"Szerintem fontos hangsúlyozni, hogy én mindenkit ugyanúgy tisztelek vallástól, származástól és nemi hovatartozástól függetlenül. Úgy gondolom, hogy mindenki szabadon csinálhatja azt, amit gondol vagy érez. Én teljesen megértem ennek az ügynek a fontosságát, de az én vallási nézeteim miatt úgy érzem, nem én vagyok a legjobb ember ennek a támogatására" – idézi a Sportbible Orkun Kökcü szavait.

"Ezért érzem magam kényelmetlenül, ha ezt a kapitányi karszalagot viselem. El tudom képzelni, hogy néhányan csalódnak emiatt. De egyáltalán nem ez a célom, viszont tisztában vagyok azzal is, hogy ezt az érzést néhány szóval nem tudom egyből elhessegetni. Ugyanakkor remélem, hogy a vallási nézeteim miatt hozott döntésemet ugyanúgy tisztelik majd" – mondta a holland születésű török válogatott labdarúgó.

A mérkőzésen ennek eredményeképpen az osztrák Gernot Trauner viselte a karszalagot. 

A szivárványos karszalag viselése az LGBTQ+-közösségek támogatására való felhívást jelképez. A téma a közelgő katari labdarúgó-világbajnokság miatt ismét fellángolt, amikor az angol válogatott csapatkapitánya, Harry Kane azt nyilatkozta, hogy mindenképp felveszi a szivárványos karszalagot, döntsön bárhogy is a FIFA erről. Az Angol Labdarúgó-szövetség támogatásáról biztosította Kane-t. 

www.index.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux