Ugrás a tartalomra
x

Mi történik egy pénisszel, ha ritkán jut szexhez?

Mi történik egy pénisszel, ha ritkán jut szexhez?

Röviden, semmi jó. És gyakorlatilag az akció-reakció értelmében minél ritkábban jut szerephez, annál kevésbé vágyik rá – vagy lesz rá alkalmas. Persze a folyamat visszafordítható, de azért jó képben lenni a szexmegvonás péniszre gyakorolt hatásaival.

A ritka szex csökkenti a férfiak libidóját és a pénisz méretére is hatással lehet

Két testnél, ha hosszú ideig nem játszik szerepet a testiség, komoly változások állnak be. A hüvely nyílásának mérete csökken (igaz, ehhez 5 év kihagyás kell a szakértők szerint), a fala szárazabbá válhat, és ami a legfontosabb, a libidó is csökkenhet egy nagyobb kihagyás után. De nem csak a nők szenvedik meg, a férfiak sem dőlhetnek hátra, hiszen számukra – jobban mondva a péniszük számára – is nehezebb a folytatás, ha a szex huzamosabb időre kikopik.

Veszélyben a mérete

Hogy a pénisz rugalmas maradjon, a benne lévő szivacsos szöveteknek folyamatosan vérhez kell jutnia, vagyis „használatban” kell lennie. Ha ez nem történik meg, és veszít a rugalmasságából, a pénisz mérete akár egy-két centit is csökkenhet. Viszont fontos, hogy ez csak azokra a férfiakra igaz, akiknek neurológiai, keringési és hormonális problémáik vannak, melyek az erekció útjában állnak. A rendszeres merevedés – legyen szó szexről vagy önkielégítésről – biztosíthatja a férfiak nemi szervének rugalmasságát és eredeti méretét is.

Nehezen áll össze a csapat

A The American Journal of Medicine-ben megjelenő finn tanulmány rámutatott, hogy azok az 55 és 75 év közötti férfiak, akik rendszeresen szeretkeznek, képesek megőrizni az „állóképességüket” ott lent, bár az összefüggést nem igazán látják a két dolog között. Tehát a depresszió, a cukorbetegség, a szívbetegség vagy a dohányzás mellett az is erekciós diszfunkciót okozhat, ha a pár túl sok szünetet hagy ki két aktus között. Heti 1-2 alkalom tökéletes, hogy a pénisz és az erekció edzésben maradjon, de akkor se ijedj meg, ha ti jóval régebb óta nem bújtok össze. Az intimitás nem csak a behatolásos szexről szól, rengeteg kreatív formája van, amivel új életet lehelhettek a szexuális életetekbe.

Annyi a libidónak

Teljesen normális, hogy a férfiak tesztoszteronszintje a kor előrehaladtával csökken (kutatások szerint 60 év felett állnak be ezek a hormonális változások), ami automatikusan magával hozza, hogy nincs kedvük – vagy közel sem annyi, mint régen – a szexhez. Viszont életkortól függetlenül minél ritkábban szeretkezik egy férfi, annál jobban csökken a libidó.

A pénisz is öregszik, méghozzá így

Ahogy a vagina öregszik, és persze minden a testünkön, úgy a pénisz sem ússza meg a dolgot. Változhat az alakja, a mérete, sőt még a színe is: a véráramlás lassulásával veszít legendásan rózsaszín árnyalatából, és világosabbnak tűnhet. De mutatjuk a teljes listát.

A pénisz az évek során zsugorodik, megváltozik a színe és akár az alakja is

Méret, alak, működés, szín – ahogy a test különböző részei, úgy a férfiak pénisze is öregszik, ami a kutatások szerint leginkább 40 éves koruk felett érzékelhető leginkább. A változásokat az idézi elő, hogy a herék jóval kevesebb tesztoszteront termelnek. Ez a hormon felelős pubertás korban a pénisz növekedéséért, valamint a szexuális vágyért is. Arról nem is beszélve, hogy minél idősebb valaki, annál több idő, míg egy péniszt sikerült harci kedvre bírni: a plusz idő és stimuláció azért szükséges, mert a férfiak nemi szerve fokozatosan válik egyre érzéketlenebbé. 70 éves korban a férfiak 70 százalékának okoz komoly küzdelmet az erekció, és a sor nem ér véget ennyivel.

Ezüstrókák délen

Ahogy a haj, úgy a szeméremszőrzet is megőszül – bár az, hogy 35 és 65 között mikor kezdődik el a folyamat, nagyban függ a génektől. A kor előrehaladtával a hajban és a szőrben, így a szeméremszőrtüszőben lévő pigmentsejtek is elhalnak, a színért felelős melanin termelés pedig lelassul, ami ősz szálakat eredményez – igen, még ott is.

Viszlát, méret

Nem csak városi legenda, hogy a pénisz idővel veszíthet a méretéből, aminek elég összetett az oka. Az évek során lassuló anyagcsere miatt kialakuló hasi zsírtól optikailag kisebbnek tűnhet a pénisz, ami nyilván csalóka, viszont az érelmeszesedés csökkentheti a vér áramlását, ami karöltve az alacsony tesztoszteronszinttel tényleg zsugoríthat a péniszen. 

Ez nem túl egyenes

Ideális esetben a pénisz soha nem szenved sérülést pályafutása során, a valóságban azonban sajnos bele kell kalkulálni néhány sportbalesetet vagy szex során történő sérülést is. Minden ilyen típusú baleset után hegszövet alakul ki, 60 éves kor felett pedig annyi halmozódhat fel ezekből, amitől az erekció során kissé görbének hathat a pénisz.

Az a fránya gravitáció

Ahogy minden, de tényleg minden veszít rugalmasságából és tartásából a testünkön, úgy a heréket borító bőrre is igaz ugyanez. Az esztétikai élmény csak egy dolog, viszont a combokhoz dörzsölődve fájdalmas is lehet a dolog, nem véletlen, hogy egyre többen neveznek be herezacskó-fiatalító műtétre.

 

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux