Ugrás a tartalomra
x

„Meleg vagyok és nagyon boldog” – nem titkolózik tovább a kézilabdázó

Az élet más területein nem szokatlan, de a profi sportban csak néhány férfi vallja be homoszexualitását. Ez történt vasárnap, amikor Lucas Krzikalla, az SC DHfK Leipzig játékosa a nyilvánosság elé lépett, ezzel ő lett a kézilabda Bundesliga és a német csapatsportok első aktív sportolója, aki bevallotta másságát.

Krzikalla 16 évesen szerződött az SC DHfK Leipzighez, ő szerezte a lipcseiek első gólját az élvonalban. A szerződését tavaly hosszabbították meg 2025-ig.

„Elmondhatom, hogy meleg vagyok és nagyon boldog. Van egy barátom, akit szeretek. A szexualitásnak, annak, ki hogyan akar élni, egyszerűen nem szabadna számítania semmilyen munkában. És hogy végre valami megváltozzon, nekünk, profi sportolóknak kell tennünk valamit.

"A változásnak belülről, magából a sportból kell jönnie" – mondta a 28 éves jobbszélső a Welt am Sonntagnak adott interjújában.

Szerinte sokévnyi diszkrimináció után, ha mindannyiuknak megvan a bátorsága, akkor lenne esély arra, hogy egyszer s mindenkorra megváltoztassanak valamit.

„Minden coming out egy nagy felszabadulás” – vélte.

Krzikalla elmondta, először a családjának és barátainak mondta el, majd a csapattársaknak is bevallotta, végül kötélnek állt, és 14 perces interjút adott az MDR televíziós csatornának. A kézilabdázót a klubja megdicsérte döntéséért.

„Remélem, ez a lépés segít abban, hogy a jövőben ne kelljen aggódnia, és sokan követni fogják a példáját” – nyilatkozta Karsten Günther csapatmenedzser

Krzikalla nem fél a negatív reakcióktól, már nem érdeklik ezek.

"Mindig is lesznek idióták, akik hülyeségeket beszélnek" vélte.

 

www.24.hu

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux