Ugrás a tartalomra
x

Egy brit légitársaságnál már a férfiak is viselhetnek női egyenruhát

A Virgin Atlantic brit légitársaság közölte, hogy az egyéniség megőrzése érdekében eltörli a nemek szerinti egyenruha-választékot, és a névmásjelvények is elérhetők lesznek.

A brit légitársaság szerdán jelentette be, hogy a légiutas-kísérők, a pilóták és a földi kiszolgáló személyzet tagjai ezentúl eldönthetik, hogy férfi vagy női egyenruhában szeretnének-e dolgozni „nemtől, nemi identitástól vagy nemi kifejezésmódtól függetlenül”. A személyzet és az utasok számára az úgynevezett névmásjelvények is elérhetővé válnak, így mindenkit az általuk preferált nemük szerint fognak szólítani.A Vivienne Westwood brit tervező által készített, vörös és bordó színű személyzeti egyenruhákat többé nem fogják férfi és női kategóriába sorolni – számolt be a Virgin Atlantic szóvivője szerdán a CNN-nek.

Juha Jarvinen, a Virgin Atlantic kereskedelmi igazgatója sajtóközleményben elmondta: a vállalat fontosnak tartja, hogy az embereket arra ösztönözze, „vállalják fel egyéniségüket, és legyenek önmaguk a munkahelyükön”.

A hosszú távú járatokat üzemeltető légitársaság megváltoztatta jegyértékesítési rendszerét is. Azok az utasok, akik nemsemleges jelöléssel ellátott útlevéllel rendelkeznek, foglaláskor az U vagy X nemi kódot, valamint a nemsemleges Mx. megnevezést is választhatják a Mr. és Mrs. helyett.

Az elmúlt időszakban a Virgin Atlantic többször is újított: a női alkalmazottak számára már nem kötelező a smink, viselhetnek lapos cipőt, továbbá az sem baj, ha a munkavállalók tetoválása kilátszódik az egyenruha alól.

www.index.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux