Ugrás a tartalomra
x

Kiakadtak az LMBTQ-közösség tagjai, törölte is rögtön a Netflix az erre vonatkozó címkét a Dahmer-sorozat mellől

Törölte a Netflix az LMBTQ-címkét a új sikersorozata, a Dahmer – Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori adatlapjáról, miután az LMBTQ-közösségek tiltakozni kezdtek a sorozat besorolása miatt – írja a Deadline. 

A streamingszolgáltató kínálatában minden olyan filmet és sorozatot az LMBTQ-címkével látnak el, amelyben a nemi identitás témája felmerül, ezen logika mentén került a megjelölés a meleg sorozatgyilkosról szóló széria mellé is. A Dahmer – Szörnyeteg nagyon rövid idő alatt ért el rengeteg embert, a tízrészes sorozatot egy hét alatt 196 millióan nézték meg, ezzel már most az év egyik legnézettebb sorozata. A nagy nézettség hozta magával azt is, hogy a közösségi felületeken jelenleg rendkívül népszerű téma Ryan Murphy újabb alkotása, ám máris magára haragított két közösséget is: a sorozatgyilkos áldozatainak családjait és az LMBTQ-közösséget.

Az előbbiek szerint az ilyen jellegű sorozatok fölöslegesen traumatizálják újra a hozzátartozókat, az utóbbiak a címkézésen akadtak fenn. Többen nevetségesnek vagy épp helytelennek nevezték a címkézést, az egyik TikTok-poszt szerint ugyan elméleti síkon ugyan helyes a címkézés, hisz Dahmer tényleg meleg volt, ám „nem ez a közösség azon reprezentációja, amire szükségünk van” – írta, utalva arra, hogy az LMBTQ-címkézés leginkább az érzékenyítés miatt fontos, ám a történelem egyik legbetegebb sorozatgyilkosának története nem feltétlenül járul hozzá ehhez. A felháborodás után nem sokkal a sorozat profiljáról eltűnt az LMBTQ-tag, jelenleg a krimi- és drámasorozat címke van hozzárendelve, illetve az, amelyet a társadalmi problémákkal kapcsolatos filmeknél használnak.

 

24.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux