Ugrás a tartalomra
x

A meleg FIFA-bíró szerint a futballvilág 30-40 százaléka homoszexuális

Júliusban a brazil Igor Benevenuto váratlan bejelentést tett, a brazil játékvezető egy podcastben coming outolt. A héten a Spiegelnek adott interjújában úgy fogalmazott, hogy a futballvilágban sokkal több a homoszexuális, mint azt bárki gondolná.

„Ha az összes szereplőt – hivatalos személyeket, vezetőket, edzőket, játékosokat, játékvezetőket – együtt nézzük, akkor a 30-40 százalékuk homoszexuális, biszexuális, de legalábbis kipróbálta már férfivel."

"A sportágon kívüliek is észreveszik, hogy a futballisták között titkos meleg párkapcsolatok, vagy érdekházasságok vannak. Mindenki meglepődne, kikről derülne ki, hogy melegek". – nyilatkozta.

Benevenuto felkerült a katari világbajnokság lehetséges videóbíróinak listájára is, végül nem jelölték a november 20-n kezdődő tornára.

„Úgy gondolom, hogy egy világbajnokság lehetőséget kínál a fejlődésre. Talán változhatnak a szokások és a szabályok” – válaszolta arra reagálva, hogy egy olyan országban rendezik a vébét, ahol tilos az azonos neműek párkapcsolata. Azt mondta, a coming out a hazájában felzúdulást váltott ki.

„Brazíliában a homoszexualitást olyan betegségnek tekintik, mint az alkoholizmust, amely legyőzhető. Én is ezt hittem évekig. Depresszióban szenvedtem, sötét órákat éltem át, esténként Istenhez imádkoztam, hogy szabadítson meg a betegségtől.”

24 éve dolgozik játékvezetőként, most abban bízik, hogy másokat is bátoríthat a lépésével.

"Szomorú, hogy még mindig vannak előítéletek. Nem érzem, hogy a helyzet teljesen megváltozna, de lehetek egy csepp a változás óceánjában."

 

24.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux