Ugrás a tartalomra
x

Szingapúrban dekriminalizálják a férfiak közötti nemi érintkezést

Szingapúrban dekriminalizálják a férfiak közötti nemi érintkezést – jelentette be vasárnap Lee Hsien Loong, a délkelet-ázsiai városállam miniszterelnöke.

Lee Hsien Loong azzal indokolta a változást, hogy a helyi társadalom elfogadóbbá vált a másság iránt. Ugyanakkor a kormányfő hangsúlyozta, hogy kabinetje nem szándékozik megváltoztatni Szingapúrban a házasság jogi fogalmát, amelyet továbbra is férfi és nő kapcsolataként határoznak meg.

„Úgy vélem, ez a helyes dolog, és amit a legtöbb szingapúri elfogadhatónak fog tartani” – mondta Lee Hsien Loong a nemzeti ünnep alkalmából tartott rendezvényen. Hozzátette, hogy a kormány el fogja törölni az ország büntető törvénykönyvének még a gyarmati időkből származó 377A cikkét, amelyet büntetendő cselekménnyé tette a férfiak közötti szexuális érintkezést.    

„Bár eltöröljük a 377A cikket, biztosítani fogjuk a házasság intézményét… A törvények alapján Szingapúrban csak olyan házasságokat ismernek el, amelyeket egy férfi köt egy nővel” – emelte ki beszédében a városállam kormányfője.

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux