Ugrás a tartalomra
x

A magyar nagykövetet nem érdekelte az LMBTQ-ellenes kormányzati kampány, elment előadást nézni a Szigeten a Magic Mirrorba Egy kis passzív ellenállás.

Hétfőn a Sziget Fesztivál LMBTQ-programoknak szánt sátrában, a Magic Mirrorban bulizott Pach Judit, Magyarország szingapúri nagykövete. A misszióvezető a kanadai koreográfus és táncos, Gerard Reyes előadását nézte meg. Leírása szerint a The Principle of Pleasure a társadalmi normák előli menekülésről, az élvezet ellentmondásos hatásainak felfedezéséről szól, amelyben „a nézők együttesen törlik el a a közönséget és az előadót elválasztó falat”, hogy megtalálják a belső eksztázist.

Bár így 2022 körül egy nagykövet feltűnésének a Magic Mirrorban nincs túl nagy jelentősége – ha már Kanadánál tartunk, ott három éve az sem számított kirívónak, hogy Justin Trudeau miniszterelnök egy melegbárban tett látogatással nyitotta meg a Vancouver Pride ünnepségsorozatát –, Pach Judit azt a Magyarországot képviseli, amelynek kormányzó pártja, 2021. június 15-én lenyomta az Országgyűlés torkán a pedofiltörvény néven ismert LMBTQ-ellenes jogszabálygyűjteményt. Ezt eredetileg Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezetője és párttársa, Selmeczi Gabriella nyújtotta be a pedofil bűncselekmények elleni szigorúbb fellépésről, hogy aztán fideszes képviselők hozzávágjanak néhány módosítót. Velük sikerült gyakorlatilag egyenlőségjelet tenni a pedofília és az LMBTQ közé, a gazdasági reklámtevékenységről szóló törvény átírása pedig azóta is hatalmas felhördülést kelt, ugyanis kimondja, hogy tilos olyan reklámot tizennyolc éven aluliak számára elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti.

Az ügyben az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen, Orbán Viktornak és más kormányzati politikusoknak azonban visszatérő szólama „a gyerekeinket hagyják békén” fordulat, előkerült például a miniszterelnök tusnádfürdői és dallasi beszédében is.

Ami Pach Juditot illeti, ő 32 évesen Magyarország legfiatalabb nagykövete lett, amikor 2015-ben kinevezték az indonéz misszió élére. 2021 októbere óta vezeti a szingapúri nagykövetséget, idén pedig már mögötte van a NER-es kötelező kör, a többi között Georg Spöttle, Maróth Gáspár és Kósa Lajos társaságában kiült egy pódiumbeszélgetésre a Fidesz kedvenc felvonulási terepének számító Tusnádfürdői Szabategyetem és Diáktáborban.

 

www.nepszava.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux