Ugrás a tartalomra
x

Kocsis Tibor a coming outjáról: Felkészítettem a családomat a legrosszabbra

Tartott tőle, hogy a közönsége idősebb tagjai elpártolnak tőle, de végül sokkal kevesebb negatív reakciót kapott, mint pozitívat.

Kocsis Tibor tavaly októberben D. Tóth Kriszta műsorában árulta el, hogy évek óta él boldog párkapcsolatban egy férfival. Az énekes a coming outja után rengeteg pozitív üzenetet kapott, a minap viszont Osváth Zsolt kanapéján arról is beszélt, hogy kezdetben tartott attól, hogyan fogadja majd az előbújását a közönsége.

 

"Tartottam tőle. Abban is biztos voltam, mert ismerem ennyire a világ folyását, hogy a fiatalok számára meglehet, hogy ez egy kaput megnyit. (…) Az idősebb generációnál nyilván féltem attól, hogy milyen mocskolódásokat fogok kapni. Fel voltam készülve a legrosszabbra, felkészítettem a családomat a legrosszabbra, és aztán ennek a töredékét sem kaptam negatív értelemben, pozitív értelemben viszont elhalmoztak" – mondta az énekes, aki többek között azért is coming outolt tavaly, mert tudta, hogy ezzel másoknak is segíthet.

"Tudom, hogy sokaknak az sokat jelent, és segítettem ezzel. (…) Ez a családoknak, társaságoknak valamilyen fajta könnyebbséget tud adni az elfogadásban akár."

Kocsis hozzátette, hogy akkor sem esett volna pánikba, ha a sajtó idő előtt kiteregeti az identitását, de nem örült volna, ha nem ő maga mondhatta volna el az igazságot.

Az énekes arról is beszélt, hogy szerinte a társadalom alapjaiban véve elfogadó, de a melegeket gyakran a sztereotípiák szerint ítélik meg, ezért fontosnak tartja azt közvetíteni, hogy meleg férfiként semmiben sem különbözik más, átlagos emberektől. Mint mondja, idén a Budapest Pride szervezői is felkérték, hogy mondjon beszédet, ő viszont visszautasította az ajánlatukat, mert nem szeretné, hogy bekategorizálják.

"Én a saját social média felületeimen vagy akár egy ilyen interjúval tudok többet tenni a melegek elfogadásáért. Azzal, hogy elmondtam, én vállaltam ezt a dolgot, miközben nem akarok feltétlenül egy ilyen meleg sztereotípia lenni, hogy én akkor egy olyan szerepet vállaltam magamra, hogy nekem örökre ez lesz a küldetésem, hogy márpedig szeressetek minket" – magyarázta.

Az interjúban emellett arról is szó esett, hogy Kocsisék mindenképpen szeretnének majd lagzit a párjával, a gyerekvállalás viszont egyelőre nincs náluk terítéken. Az örökfogadást egyébként pártolja olyanok esetében, akik késznek érzik rá magukat.

www.24.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux