Ugrás a tartalomra
x

54 NAGYKÖVETSÉG ÉS KULTURÁLIS INTÉZET ÁLLT KI A BUDAPEST PRIDE MELLETT

A tavalyihoz képest közel 30%-kal többen, rekordszámú, 54 nagykövetség és kulturális intézet állt ki a 27. Budapest Pride Felvonulás mellett, és biztosítottak támogatásukról. Olyan országokból is kaptunk támogatást, ahonnan eddig még soha! Ezért különösen örülünk az idén csatlakozó nagykövetségek támogatásának: köszönjük Csehországnak, Észak-Macedóniának, Horvátországnak, Izlandnak, Japánnak, Kolumbiának, Koszovónak, Mexikónak, Perunak, Romániának, Szlovéniának és Uruguaynak 2022-ben szolidaritásukat fejezték ki, és teljes támogatásunkról biztosítják "a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI+) közösség tagjait", valamint hogy kiállnak amellett, "hogy megilleti őket az egyenlőséghez és diszkriminációmentességhez, a szabad véleménynyilvánításhoz és békés gyülekezéshez való jog, valamint hogy ne érje őket semmilyen erőszak."

A közös nyilatkozat teljes szövege alább olvasható:

"A 27. Budapest Pride Fesztivál alkalmából mi, az alábbi nagykövetségek és kulturális intézetek, teljes támogatásunkról biztosítjuk a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI+) közösség tagjait. Kiállunk amellett, hogy megilleti őket az egyenlőséghez és diszkriminációmentességhez, a szabad véleménynyilvánításhoz és békés gyülekezéshez való jog, valamint hogy ne érje őket semmilyen erőszak.

Elismerjük az LMBTQI+ alulról szerveződő emberi jogi aktivisták, újságírók, média munkatársak, és civil szervezetek arra irányuló munkáját, hogy minden egyén, szexuális irányultságától, nemi identitásától vagy kifejezésétől, illetve nemi jellemzőitől függetlenül, egyenlő bánásmódban és a törvény teljes védelmében részesüljön. A jogállamiság és az egyetemes emberi jogok tiszteletben tartása a demokratikus államok alapjait képezik.

A nemzetközi emberi jog azon az általános feltevésen alapul, hogy minden egyént megkülönböztetés nélkül ugyanazok a jogok és szabadságok illetik meg. Elutasítunk és elítélünk minden olyan erőszakos cselekményt, zaklatást, megbélyegzést és megkülönböztetést, amelyet szexuális irányultságuk, nemi identitásuk vagy kifejezésük, illetve nemi jellemzőik alapján követnek el egyének ellen, és támogatjuk az LMBTQI+ személyeket és közösségeket célzó gyűlöletbeszéd, erőszak és megkülönböztetés elleni küzdelmet a világ minden régiójában.

A sokszínűség megünneplése fontos módja annak, hogy előmozdítsuk az emberi jogok tiszteletben tartását. A Budapest Pride a régióban a leghosszabb múltra tekint vissza az ilyen rendezvények közül, és kiemeljük szerepét az egyenlő bánásmód és a társadalmi elfogadás előmozdításában minden LMBTQI+ személy számára, hozzájárulva egy nyitottabb, igazságosabb, befogadóbb és egyenlőbb társadalom megteremtéséhez.

Az alábbi nagykövetségek és kulturális intézetek közös nyilatkozata:

Amerikai Egyesült Államok, Argentína, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Chile, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észak-Macedónia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Izland, Izrael, Japán, Kanada, Kolumbia, Koszovó, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Mexikó, Montenegró, Németország, Norvégia, Olaszország, Peru, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovénia, Új-Zéland és Uruguay nagykövetségei, valamint a British Council, Cervantes Intézet, Camões Intézet, Cseh Centrum, Észt Intézet, FinnAgora, a Flamand Kormány magyarországi Képviselete, Francia Intézet, Goethe Intézet, Olasz Kultúrintézet, Osztrák Kulturális Fórum Budapest, Wallonie-Bruxelles International"

www.hatter.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux