Ugrás a tartalomra
x

42 ország, köztük Románia és Uruguay is támogatja a szombati Pride-ot

42 ország nagykövetsége közös közleményben állt ki a szombati budapesti Pride mellett. Mint írják, teljes támogatásukról biztosítják a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI+) közösség tagjait.

"Kiállunk amellett, hogy megilleti őket az egyenlőséghez és  diszkriminációmentességhez, a szabad véleménynyilvánításhoz és békés gyülekezéshez való jog, valamint hogy ne érje őket semmilyen erőszak."

Felhívják arra a figyelmet, hogy elismerik az LMBTQI+ alulról szerveződő emberi jogi aktivisták, újságírók, média munkatársak, és civil szervezetek arra irányuló munkáját, hogy minden egyén, szexuális irányultságától, nemi identitásától vagy kifejezésétől, illetve nemi jellemzőitől függetlenül, egyenlő bánásmódban és a törvény teljes védelmében részesüljön.

"A jogállamiság és az egyetemes emberi jogok tiszteletben tartása a demokratikus államok alapjait képezik." 

húzták alá, hozzátéve:

"A sokszínűség megünneplése fontos módja annak, hogy előmozdítsuk az emberi jogok tiszteletben tartását. A Budapest Pride a régióban a leghosszabb múltra tekint vissza az ilyen rendezvények közül, és kiemeljük szerepét az egyenlő bánásmód és a társadalmi elfogadás előmozdításában minden LMBTQI+ személy számára, hozzájárulva egy nyitottabb, igazságosabb, befogadóbb és egyenlőbb társadalom megteremtéséhez."

Az aláíró országok nagykövetségei:

Amerikai Egyesült Államok, Argentína, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Chile, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észak-Macedónia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Izland, Izrael, Japán, Kanada, Kolumbia, Koszovó, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Mexikó, Montenegró, Németország, Norvégia, Olaszország, Peru, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovénia, Új-Zéland és Uruguay nagykövetségei.

Az alábbi kulturális intézetek is csatlakoztak a közös nyilatkozathoz:

British Council, Cervantes Intézet, Camões Intézet, Cseh Centrum, Észt Intézet, FinnAgora, a Flamand Kormány magyarországi Képviselete, Francia Intézet, Goethe Intézet, Olasz Kultúrintézet, Osztrák Kulturális Fórum Budapest, Wallonie-Bruxelles International

 

24.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux