Ugrás a tartalomra
x

Ukrajna legalizálhatja az azonos neműek házasságát a háború alatt

A homoszexualitás ugyan nem illegális Ukrajnában, de az azonos neműek kapcsolata attól még „nem ajánlott”.

Ukrajnában nemrég elindítottak egy petíciót az azonos neműek házasságának legalizálásáért, amely petíció elég aláírást gyűjtött össze ahhoz, hogy az elnök megfontolja az ötletet – olvasható a BBC cikkében. Azt írják: a petíciót több mint 28 ezren írták alá, tehát Volodimir Zelenszkijnek tíz napja van válaszolni rá.

A homoszexualitás ugyan nem illegális Ukrajnában, de az azonos neműek kapcsolata attól még „nem ajánlott”. Ez több problémát is okozott az LMBTQ-csoport tagjainak például a hadsereghez való csatlakozáskor. 

A petíció egy „fontos momentum” Például az ukrajnai törvények értelmében, ha egy azonos nemű pár egyik tagja elhalálozik, a partnerük nem viheti el vagy nem temetheti el a testet. 

Mostanában minden nap lehet az utolsó” – írja az online petíció. Egy LMBTQ-szervezet úgy nyilatkozott a petícióról, hogy „fontos momentum” a közösség tagjainak a számára. „Fontos, hogy az LMBTQ-közösség tagjainak is joga legyen látni a partnerét vagy elvinni a halottasházba, valamint kompenzációt igényelni, ha szükséges” – közölte a Kijevi Pride kommunikációs menedzsere, Oksana Solonska a BBC-vel.
 

bbc.com

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux