Ugrás a tartalomra
x

Felnőttekre is kiterjesztheti a “melegpropaganda” tilalmát az orosz kormány

Az eredetileg a “kiskorúak védelmére” létrehozott törvényre hivatkozva számos aktivistát állítottak elő az orosz hatóságok.

Orosz képviselők beterjesztettek egy törvényjavaslatot az úgynevezett „melegpropaganda” betiltásának kiterjesztésére, amely egy már létező törvény hatáskörét szélesítené ki, mely emberi jogi aktivisták szerint csak veszélybe sodorná az LMBTQ-közösségbe tartozó embereket, és amely miatt diszkrimináció és bántalmazás is érte őket eddig.

A „nem hagyományos” kapcsolatok reklámozása eddig csak kiskorú közönség számára volt betiltva, azonban egy képviselő szerint most ezt felnőttekre is kiterjesztenék, írja a Guardian.

A 2013-ban életbe lépő eredeti törvényre hivatkozva többször is oszlattak fel felvonulásokat és állítottak el melegjogi aktivistákat a rendőrök. A változások életbe lépése esetén minden olyan esemény szervezői, amelyről úgy állapítják meg, hogy a homoszexualitást népszerűsíti, bírsággal sújthatók.

A jelenlegi törvény szövege szerint a „nem hagyományos szexuális kapcsolatok propagálásáért” maximum egymillió rubeles (kb. 6,5 millió forintos) bírságot, vagy 15 napos börtönbüntetést tuandk a hatóságok kiszabni.

liner.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux