Ugrás a tartalomra
x

"Ez az én válaszom a Túl a barátságonra" - Pedro Pascal és Ethan Hawke főszereplésével rendez westernt Pedro Almodóvar Furcsa életmódot élő cowboyokról fog szólni a spanyol rendező új műve

Napjaink spanyol filmművészetének legjelesebb rendezője, Pedro Almodóvar nem bízik Hollywoodban, ezért sem vállalta el azt, amikor felajánlották neki, hogy rendezze meg a Heath Ledger és Jake Gyllenhaal főszereplésével készült Brokeback Mountain - Túl a barátságont. A 2005-ben bemutatott filmet végül Ang Lee készítette el, Almodóvar viszont most végre kipróbálja magát a western műfajában: Pedro Pascallal (A mandalóri, The Last of Us) és Ethan Hawke-kal (Holdlovag, Fekete telefon) forgat idén nyáron egy 30 perces rövidfilmet Strange Way of Life címmel.

"Egyfajta ellentmondás, hogy Hollywood mindig kívülről akar hozni tehetségeket, de nem mindig engedi nekik, hogy azt tegyék, amit akarnak" - mondta a szerzői filmes az IndieWire-nek. Az Oscar-díjas Mindent anyámról rendezője elárulta, hogy anno túlságosan állatiasnak tartotta a Túl a barátságon cowboy-ait a forgatókönyvben, és úgy érezte, hogy Hollywoodban nem tudná ezt a saját ötletei alapján finomhangolni. Lee rendezését ugyanakkor csodálatosnak tartja, most pedig elérkezettnek látja az időt ahhoz, hogy ő is kipróbálja magát a műfajban. "A Strange Way of Life lehet az én válaszom a Túl a barátságonra" - mondta Almodóvar.

A rendező azért nem utazik Amerikába a western kedvéért, azt augusztusban Spanyolországban, Almería környékén fogják felvenni, ott, ahol Sergio Leone a hatvanas években A Jó, a Rossz és a Csúfot is forgatta. Almodóvar ugyanakkor nem szeretné direkt módon megidézni a spagetti westerneket, és a sztoriról annyit árult el, hogy Hawke egy Jake nevű seriffet fog játszani, Pascal pedig egy Silva nevű mesterlövészt. A két férfi a sivatag ellenkező szélén él, és 25 éve nem látták egymást. "Az egyikük átkel a sivatagon, hogy megtalálja a másikat. Lesz köztük leszámolás, de a történet nagyon intim." Az IW újságírójának azon kérdésére, hogy az intimitás romantikát jelent-e, Almodóvar kuncogva így felelt: "Lehet találgatni. A férfiasság az film egyik témája."

A film címe (magyarul nagyjából Furcsa életmód) egy tradicionális, fado stílusú portugál dalból, az Estranha forma de vidából ered. "Azok a dalok mind nagyon szomorúak. És ilyen szomorú a két főszereplő élete is" - mondta Almodóvar.

 

www.hu.ign.com

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux