Ugrás a tartalomra
x

Répássy: még a nyári ülésszakban jönnek az „LMBTQ-propagandát” megállító törvényjavaslatok

Amiből szerinte világosan látszani fog, a referendum célja nem a szexuális kisebbségek elleni támadás volt.

„Valószínűleg soha sem fogjuk tudni megelőzni, hogy hozzátartozók, szülők egyik napról a másikra kivetkőzzenek emberi mivoltukból. Csak arra lehet törekedni, hogy az ilyen veszélyhelyzeteket csökkentsük. Akkor a kormány gyorsan reagált a hasonló esetek elkerülésére: szigorítottuk a feltételes szabadságra bocsátás feltételeit” - mondta el az aszódi kettős gyilkosság kapcsán az igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Mandinernek.

Répássy Róbert a kormánypárti lapnak nyilatkozva kifejtette, létezik gyermekvédelmi jelzőrendszer is, ahol a szakembereknek épp az a feladatuk, hogy amennyiben veszélyben éreznek egy gyereket, akkor azt azonnal jelezzék és intézkedjenek. De bármennyire szeretnénk, nem tudunk minden bűncselekményt megakadályozni - tette hozzá.

Tárcája feladatát abban látja, hogy megteremtse a jogszabályi hátteret, amelyek biztosíthatják, hogy ilyen esetek ne fordulhassanak elő, bár az egyensúly megteremtése nagyon nehéz. Nem tehetjük meg, hogy minden veszélyeztetett gyereket kiemelünk a családból, hogy minden ilyen gyermektől gyakorlatilag elvegyük a szülői kapcsolatot. Az nem lehet cél, hogy a gyerekek szülő nélkül nőjenek fel. Mindenesetre nem értünk a munka végére. Épp most fog a parlament elé kerülni egy újabb törvénymódosítási javaslat, amelyben tovább erősítjük a gyermekvédelmi szempontokat. Ezek főleg a bírói döntések rövid határidőkhöz kötését célozzák és biztosítják a bíróság számára a gyorsabb döntés lehetőségét - magyarázta.

Kapott kérdést az úgynevezett „gyermekvédelmi” népszavazás jogi konzekvenciáról is. Erre azt felelte, 

„még a nyári ülésszakban kerülhetnek olyan javaslatok az Országgyűlés napirendjére, amelyek gyakorlatilag végrehajtják a referendumban meghatározott célokat, azaz távol tartják az LMBTQ-propagandát a gyermekektől, az óvodáktól, az iskoláktól. A szülők jogait tovább kell erősíteni a gyermekvédelem tekintetében, így azt, hogy ők határozhassák meg a gyermekek szexuális nevelését vagy hogy milyen felvilágosítást kaphatnak az iskolában ilyen témákban. Ezekből a szabályokból fog egyébként világossá válni az is, hogy a referendum célja nem a szexuális kisebbségek elleni támadás volt” - fogalmazott Répássy Róbert. 

www.nepszava.hu
 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux