Ugrás a tartalomra
x

Fél másodperces leszbikus csók miatt több országban is betiltották az új Toy Story-filmet

Felkerült Twitterre az a bizonyos jelenet a Lightyear című Toy Story-előzményfilmből, ami miatt 14 országban betiltották a film vetítését. A rövid klipben nagyjából egy másodpercig tart a leszbikus csók a történet egyik animált szereplője, Alisha Thorne, és partnere között.

 

Több muzulmán állam, illetve Kína is arra szólította fel a Pixar stúdió tulajdonosát, a Disney-t, hogy vágja ki a csókot tartalmazó jelenetet a filmből, különben nem fogják engedni annak forgalmazását. A Washington Post információi szerint erre hajlott is a cég, ám a Pixar dolgozóinak ellenkezése miatt végül maradt a csók.

A Lightyeart így nem vetítik többek között Malajziában, Indonéziában, Szaúd-Arábiában és Libanonban sem.

A film fogadtatása azonban Amerikában sem volt felhőtlen, ahol Ron DeSantis, Florida állam republikánus kormányzója már hónapok óta támadja a Disney-t a cég „genderideológiája” miatt. Az amerikai kultúrharc legújabb epizódjáról itt írtunk bővebben.

A Lightyeart nemrég mutatták be világszerte, és eddig nem hozott túl acélos számokat. A filmet készítő Pixar szerint nem a Toy Story ikonikus szereplőjéről, a játékfigura Buzz Lightyearről szól, hanem arról a valóban, mármint a Toy Story-univerzumban létező űrhajósról, akiről aztán mintázzák majd az akciófigurát.

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux