Ugrás a tartalomra
x

Melegviccet posztolt az újpesti momentumos polgármester

A hvg.hu megkeresésére Déri megmagyarázta a vicc fogalmát, és közölte, kiáll az LMBTQ jogok mellett. A Momentumot vezető Gelencsér Ferenc lapunknak azt mondta, Déri posztja "semennyire" nem összeegyeztethető a párt értékeivel.

Melegviccet posztolt privát Facebook-oldalán Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere. A privátra állított posztot olvasónk küldte el a hvg.hu-nak. A vicc a következőképp szólt:

 

Déri később törölte a posztot.

A hvg.hu megkereste Dérit a viccel kapcsolatban, aki válaszában figyelmünkbe ajánlotta a vicc fogalmát. Ez így szólt:

„Rendszerint ismeretlen szerzőtől származó, csattanóval végződő, rövid, nevettető, kitalált történet, gyakran párbeszédes alakban”.

A vicc fogalmának ismertetése előtt Déri Tibor azt írta, fontos kiállni az LMBTQ jogok mellett, maga is vallja a "család az család" üzenetét.

"Pláne a mai világban annyira fontos ez, mint az, hogy kiemeljük, negatív rekordokat döntöget a forint, vagy éppen a frissen megalakult Orbán-kormány az elmúlt húsz év legbrutálisabb megszorító csomagját készíti elő, és még nem tudni, hogyan kívánják csorbítani az önkormányzatok már eleve megnyirbált jogait” - tette hozzá. Arra nem válaszolt, miért törölte a posztját.

Megkérdeztük a Momentum nemrégiben megválasztott elnökét, Gelencsér Ferencet, hogy mennyire tartja összeegyeztethetőnek pártja értékeivel Déri posztját, mire az elnök csak röviden válaszolt: "semennyire. Beszélni fogok Tiborral". Gelencsér nem tudott a posztról, lapunktól értesült annak tartalmáról.

 

hvg.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux