Ugrás a tartalomra
x

Elon Musk 18 éves gyereke nemet és vezetéknevet is vált

Elon Musk hét gyereke közül az egyik névváltoztatási dokumentumokat adott be egy Los Angeles-i bíróságra, mert azt akarja, hogy nőként ismerjék el, és azért, mert többé nem kíván semmilyen formában kapcsolatban állni a biológiai apjával. Ezért a nemváltási folyamat részeként nemcsak a keresztnevét változtatja meg Xavierről Vivian Jennára, de híres apja vezetéknevét is elhagyja, helyette az anyja születési nevét, a Wilsont veszi fel.

A HuffPost szerint a 18 éves Vivian Jenna azért nyújtotta be a dokumentumokat, hogy a neve végre megfeleljen a nemi identitásának. A bíróság pénteken hallgatja meg, és dönthet a névváltoztatás engedélyezéséről.

A tinédzsernek van egy ikertestvére, Griffin, 2004-ben születtek. Édesanyjuk Justine Wilson kanadai író, aki 2000 és 2008 között volt Musk felesége. A házaspárnak született egy fia 2002-ben, aki hirtelen csecsemőhalál szindrómában, tízhetes korában halt meg. A párnak hármasikrei is születtek, ők most 16 évesek. Musknak két gyermeke született az énekesnő Grimestól is, akivel 2018-ban jöttek össze, de azóta az ő kapcsolatuk is véget ért.

A Tesla tulajdonosa nem kommentálta a lánya döntését. Musk nem túl szókimondó az LMBTQ-témákkal kapcsolatban, de korábban tett olyan megjegyzéseket a Twitteren, amik miatt transzfóbnak nevezték.

Az alábbi bejegyzésében például azt írta: „Abszolút támogatom a transzokat, de ezek a névmások esztétikai rémálmok”, amivel arra utalhatott, hogy az angolban a megkülönböztető névmások miatt a she/her (nő), he/him (férfi), vagy they/them (nembináris) megszólításokra is oda kell figyelni.

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux