Ugrás a tartalomra
x

Szivárványszínű játékokat foglaltak le a homoszexualitás elleni harc nevében a szaúdi hatóságok

Szivárványszínű játékokat foglaltak le a homoszexualitás elleni harc nevében a szaúdi hatóságok

Drámai hangulatú riportban számolt be a szaúdi közszolgálati média arról, hogy az iszlám királyság hatóságai a homoszexualitás terjesztésére alkalmas árukat foglaltak le a főváros, Rijád üzleteiben – írja a BBC.

A szaúdi kereskedelmi minisztérium a Twitteren is megosztotta a beszámolót. Az üzletek, melyekből a szivárványszínű tárgyakat lefoglalták, pénzbírságra is számíthatnak.

Decemberben a Szaúd-Arábiával szomszédos, az idei labdarúgó-világbajnokságnak otthont adó Katarban is lefoglaltak szivárványszínű játékokat, az indoklás szerint az iszlám értékek védelme érdekében.

Bár szunnita vezetésű Szaúd-Arábiában konkrétan nem szankcionálják a homoszexualitást, az azonos neműek közötti szexuális kapcsolatot, mint házasságon kívüli viszonyt szigorúan büntetik: korbácsolás, de akár halálbüntetés is kiszabható érte.

Szaúd-Arábiában áprilisban azért nem mutatták be a mozik a Doctor Strange az őrület multiverzumában című filmet, mert a Disney nem volt hajlandó kivágni belőle azt a részt, melyben az egyik karakter azt mondja, hogy neki két anyukája.

Hasonló okokból nem kerül mozikba az iszlám királyságban a Lightyear című animációs film sem, abban ugyanis elcsattan egy csók két azonos nemű karakter között.

Szaúd-Arábián egyébként, a közerkölcs védelme érdekében évtizedeken át tiltott volt a mozizás, a filmszínházak 2017 óta tarthatnak vetítéseket.

 

24.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux