Ugrás a tartalomra
x

Migrációs hátterű muszlim fiatalok szétvertek egy Pride-felvonulást Németországban

A „déli kinézetű” támadók agyba-főbe verték a melegfelvonulás résztvevőit, a szivárványos zászlóikat pedig elvették és felgyújtották. A támadásnak egy súlyos és hat könnyebb sérültje van.

Súlyos testi sértés és rongálás vádjával átfogó vizsgálatot indított a német rendőrség állambiztonsági osztálya, miután a hétvégén megtámadták és megverték a karlsruhe-i Pride-felvonulás résztvevőit – írja a Junge Freiheit német konzervatív kulturális-politikai hetilap online kiadása. Rendőrségi forrásokra hivatkozva a lap arról számolt be, hogy egy migrációs hátterű, harminc fős, muszlim fiatalokból álló csoport (a helyi sajtó „déli kinézetűnek” nevezi őket) követhette el a leszámolásszerű akciót.

Sajtóbeszámolók szerint az LMBTQ-ellenes támadás szombaton késő este, 10 óra magasságában történt Karlsruhe belvárosában. Az itt tartott Pride-felvonulás egyik leszakadó csoportját a támadók váratlanul körbevették, homofób megjegyzéseket tettek rájuk, majd elvették és elégették a szivárványos zászlóikat. Miután a felvonulás többi tagja az inzultált csoport segítségére sietett, a muszlim fiatalok őket is megtámadták. Szemtanúk elmondása szerint „a hajuknál fogva rángatták, a földre vitték, megverték és megrugdosták őket”. 

A Bild szerint a támadás után egy nőt mentőautóval kellett kórházba szállítani, és eddig hat emberről tudni, hogy kisebb sérüléseket szenvedett. 

Közvetlenül az incidens után a rendőrök egy hat fiatalkorúból álló csoportot vettek őrizetbe. Azt, hogy a bűncselekmény elkövetésével csoportosan gyanúsíthatók-e, jelenleg vizsgálják a hatóságok. Összességében azonban a támadás elkövetőit egyelőre nem sikerült azonosítani.

A Pirde felvonulás szervezői szerint a helyszínre érkező rendőrök „rendkívül rosszul reagáltak a helyzetre”, és gyakorlatilag „hagyták elfutni az elkövetőket”. Elmondásuk szerint „legalább 10 rendőrautó érkezett a helyszínre, de csak 9 rendőr szállt ki és gondoskodott az áldozatokról”. Ezen kívül állítólag LMBTQ-ellenes megjegyzések is elhangoztak az egyenruhások részéről. 

A baden-württembergi tartományi parlamentjének „queerpolitikai szóvivője”, Florian Wahl nyilatkozatban fejezte ki megdöbbenését az esettel kapcsolatban. Szerinte ki kell képezni a német rendőrtiszteket arra, hogyan kell kezelni a gyűlölet-bűncselekményeket, különösen a queer-ellenes támadásokat.

 

ripost.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux