Ugrás a tartalomra
x

Magyar képviselő késztette coming outolásra az egyik legismertebb szlovák műsorvezetőt

Fura közjáték zajlott le a szlovákiai TA3 hírtelevízióban, ahol a regnáló szlovák kormánykoalíció legnagyobb tagjának, az Egyszerű Emberek Pártjának (OL’aNO) parlamenti képviselője, Gyimesi György volt a vendég. Az Új Szó cikke szerint a műsor egyik témája a szexuális kisebbségek helyzete volt, ennek kapcsán szóba került Gyimesinek azon gondolata is, miszerint nem szeretné, hogy engedélyezzék, hogy a középületekre szivárványos zászlót függesszenek ki.

A politikussal szemben foglalt helyet Richard Dírer, Szlovákia egyik legismertebb televíziós műsorvezetője, aki visszakérdezésével egyúttal coming outolt is élő adásban.

Mi problémája van önnek velünk? –  kérdezte Gyimesit, majd arról kezdett el beszélni, hogy nagyon örülne, ha a meleg közösséget, amelynek ő is a tagja, inkább segítené valamivel a szlovák kormány.

Gyimesi erre azt mondta, nincs baja a melegekkel, de nem szeretné, ha a középületekre bárki is kifüggeszthetne szivárványos zászlót. A szexuális kisebbségek tagjainak szerinte valóban segíteni kellene például azzal, hogy az azonos nemű pároknak lehetővé tegyék az élettársuk után örököljenek, vagy hogy betekinthessenek a párjuk egészségügyi dokumentációjába.

A politikus szerint ugyanakkor a szexuális kisebbségek jogai szembe mennek a nő és a férfi házasságára épülő családmodellel, ezért is lép fel a szimbólumaikal szemben.

 

24.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux