Ugrás a tartalomra
x

Akik merevedéssel ébrednek reggel, kisebb valószínűséggel halnak meg sztrókban vagy szívbetegségben

Egy belga kutatócsoport leplezte az összefüggést. Egy új tanulmány szerint azok a férfiak, akiknek reggel erekciójuk van, kisebb eséllyel halnak meg szívbetegségben vagy agyvérzésben – írja a Sun.

Az Age and Ageing című folyóiratban megjelent tanulmány elkészítéséhez a tudósok 1800 középkorú és idősebb belga férfit kérdeztek meg arról, milyen gyakran van reggeli merevedésük. A kutatás során kiderült, hogy akik rendszeresen ébrednek így, azoknál körülbelül 22 százalékkal kisebb az esélye annak, hogy a sztrókban vagy szívelégtelenségben haljanak meg.

A kutatók szerint ez azért lehet, mert az éjszakai alvás közbeni merevedés a jó keringés jele.

Dr. Leen Antonio, a kutatás vezetője és a belga Katholieke Universiteit Leuven endokrinológus docense a tanulmány megjelenése kapcsán arról beszélt, hogy „a merevedési zavarok és a rossz reggeli erekció összefüggésbe hozhatók a megnövekedett halálozással.”

„A reggeli erekció elvesztése annak a jele, hogy az artériák nem működnek megfelelően” –ezt már a Brit Szexuális Orvosi Társaság volt elnöke, Dr. Geoff Hackett tette hozzá a Sunnak nyilatkozva.

Ez azt jelenti, hogy három-öt éven belül jelentős a szívroham vagy a sztrók kockázata. Ez a cölibátusban élő, egyedülálló férfiakra is vonatkozik – nem csak azokra, akiknek van partnerük. – magyarázta a professzor.

Az éjszakai erekció az alvás gyors szemmozgásos, úgynevezett REM-fázisa során jelentkezik, és azért gyakori, hogy a férfiak merevedéssel ébrednek, mert ebből az alvásszakaszból kilépve gyakran ébrednek fel az emberek.

Mivel egy normális hosszúságú éjszakai alvás több ciklusból áll, a férfiak akár öt erekciót is átélhetnek éjszakánként, amelyek akár 20-30 percig is tarthatnak – hoz képbe a téma terén a LADbible.

 

24.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux