Ugrás a tartalomra
x

ÖTLETES, SZENVEDÉLYES ÉS JÁTÉKOS TISZTELETADÁS SHAKESPEARE ELŐTT

Simon Button szerint, a darab „játékos és szenvedélyes”.

Shakespeare kedvelői számára a Rómeó és Júlia az, amely már rengeteg újraértelmezést ihletett, köztük a West Side Story -t , Baz Luhrmann modern kori filmvetítését, és a jelenleg is látható " & Júlia" musicalt.

A Starcrossed, Rachel Garnet darabja, éppen a Pride idején idején érkezik Londonba a FringeNYC 2018-as premierje után.

Miközben az "&Júlia" története arról szól, hogy mi lett volna, ha Shakespeare úgy dönt, hogy életben hagyja hősnőjét, Garnet elképzelése az, hogy egy furcsa szerelmi történetet keresve beleásson a legtragikusabb,legromantikusabb darabba. Júlia dögös unokatestvérének, Tybaltnak és Rómeó közeli barátjának, Mercutiónak a történetében találja ezt meg, és az eredmény megható, és játékos,szenvedélyes.

A célzások mindig ott voltak Shakespeare szövegében, és Harold Perrineau egy szenzációs drag queen-féle felfogást adott Mercutiónak Luhrmann filmjében. Ahogy azt Connor Delves (az amerikai produkcióból) alakítja Garnet történetében, kevésbé rikító, de ugyanolyan magabiztos a szexualitásában.

Connor Delves - Mercutio

Találkozása Tybalttal (Tommy Sim'aan) : a  találkozásukat az áhítatosan vallásos Tybalt Isten próbatételének tekinti, és elismeri, hogy Mercutiót utálatosnak, de nagyon csábítónak találja.

Tommy Sim'aan - Tybalt 

Hamarosan a pár szerelmes lesz, de szigorúan titkolják a korabeli társadalmi szokások miatt.

A darab egyszerre tisztelgés Shakespeare előtt a jelenetekkel és a párbeszédek sokaságával, amelyet Garnet a legötletesebb módon alakított át, valamint egy olyan dráma, amely Tom Stoppard Rosencrantz-jához és Guildenstern Are Dead -jához hasonló.

A mesésen düledező Wilton's Music Hallban kerül bemutatásra, minimális kellékekkel, néhány kardcsavarással, néhány dallal, sok rímmel, és egy Gethin Alderman nevű csodálatos előadóval. És van egy dal ráadásként, ami nem szolgál más célt, mint hogy megpróbál mindenkit felvidítani egy szívszorító finálé után.

Az említett finálé elkerülhetetlen, tekintve, hogy Mercutio és Tybalt sorsát Shakespeare pecsételte meg, de Garnet feldolgozásában zseniális. Egy pökhendi Delves és egy merengő Sim'aan szenvedélyes előadásainak köszönhetően játékuk egy pillantást enged egy szerelemre, amely a 14. században tiltott volt.

A Starcrossed a londoni Wilton's Music Hallban lesz látható június 25-ig. 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux