Ugrás a tartalomra
x

A MŰVÉSZ A SZUPERHŐSÖKET PIN-UPKÉNT KÉPZELI ÚJRA

Szeretjük a szuperhősöket, különösen akkor, ha olyanok keltik életre a képernyőn, mint Chris Evans, Sebastian Stan, Jason Momoa… De most David Talaski amerikai művész egy lépéssel tovább viszi a fantáziánkat azzal, hogy kedvenc karaktereinket pimasz vintage pin-upként rajzolta meg.

Talaski közel egy évtizede professzionálisan rajzol, jelenleg koncepcióművészként dolgozik egy portlandi játékművészeti stúdióban. 

Mi ihlette a pin-up sorozatot?

A sorozat két éve indult, amikor éppen a helyi Comic Con-ra készültem. A férjemmel nagy rajongói vagyunk a szuperhősös filmeknek és képregényeknek, ezért valami olyat akartam készíteni, ami ezt ötvözi a vintage pin-up illusztrációk iránti szeretetemmel.

A klasszikus pin-upban az a bájos, hogy egyszerre szexi és egy kicsit nevetséges. Az ötlet, hogy jóképű, izmos szupermeneket hozzanak ezekbe a pimasz szituációkba, amelyeket általában nőkkel ábrázolnak, szórakoztatónak tűnt a műfajban. Én is csak egy ürügyet akartam, hogy szexi férfiakat rajzoljak.

Milyen művészek ihlették vintage stílusodat?

Ha a klasszikus pin-upra gondolok, Gil Elvgren jut eszembe. Munkái azt a szexi/buta pin-upot ábrázolják, ami erősen inspirál arra, hogy mit akartam csinálni a sorozatommal. Természetesen Duane Bryers és Hilda-illusztrációi is nagy inspirációt jelentenek. 

Terveztek további pin-upokat?

Ó, igen! Minden bizonnyal folytatni fogom a szuperhősök felbukkanását, és esetleg néhány nem szuperhősöst is. Rengeteg inspirációm van.

Vannak olyan LMBTQ karakterek, akiket alig várunk, hogy megjelenjenek a nagy képernyőn?

Az X-Men az abszolút kedvenc szupercsoportom, és szívesen látnék egy büszke Bobby Drake-et a képernyőn. A lista élén szerepel egy Fiatal Bosszúállók film, amelyben Hulkling és Wiccan páros szerepel. 

Nemrég meg is lehetett vásárolni a pin-upokat az Etsy-n. Hogy ment?

Ez az utolsó kiárusítás egy kicsit őrült volt - minden 15-20 perc alatt elkelt. Tervezem, hogy többet árulok az Etsy-n. A teljes munkaidőben végzett munka megnehezíti a nagy mennyiségű megrendelés teljesítését, ezért a nyomatok elérhetővé tételének alternatív módjait is keresem. A legjobb hely, ahol többet megtudhatnak a művészetem megvásárlásával kapcsolatos hírekről, az Instagramom @davidtalaskidraws és a Twitter oldalam. @davidtalaski.

 

www.attitude.co.uk

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux