Ugrás a tartalomra
x

Betiltották a „meleggyógyítást” Görögországban is

Görögország szerdán betiltotta a kiskorúaknak kínált úgynevezett „reparatív terápiát”, ami a gyakorlatban a melegek „meggyógyítására” irányuló beavatkozás.

A szexuális irányultságot, nemi identitást elnyomó álgyógyítást a meleg, biszexuális és transz közösség, valamint egészségügyi szakemberek is károsnak ítélik világszerte.

A Reuters szerint a görög parlament által szerdán jóváhagyott törvényjavaslat értelmében ezután a nagykorú páciens kifejezett beleegyezésre lesz szüksége az ilyen kezelések elvégzéséhez, de kiskorúakon beavatkozás egyáltalán nem lesz elvégezhető. A törvény megsértői pénzbüntetésre és börtönbüntetésre számíthatnak.

"Volt néhány hamis kezelés, amelyről azt állították, hogy ha egy kiskorú más szexuális irányultságot választ, a szülei elvégezhetik rajta, hogy a gyermek „visszatérjen a normális életbe” – ismertette a jelenséget Thanos Plevris görög egészségügyi miniszter a parlamentben hozzátéve, hogy ezek az állítólagos „kezelések” nem terápiák, tudományosan nyilvánvalóan nem alátámasztottak.

A görög parlament által elfogadott törvény megtiltja az ilyen beavatkozások propagálását is.

Plevris hozzátette: Görögország azt is tervezi, hogy betiltja azoknak az újszülötteknek a műtéteit is, akik olyan nem tipikus kromoszómákkal születnek, ami miatt nem illeszkednek a normatív férfi-nő meghatározásba. Ezek a csecsemők biológiailag se nem fiúk, se nem lányok, hanem interszexuálisak.

A görög kormány 2025-ig végrehajtandó nemzetstratégiai programot dolgozott ki a nemek közötti egyenlőséget elősegítő reformokról. Az idén a konzervatív Görögország mellett Kanada, Új-Zéland és Franciaország is kriminalizálta a „meleggyógyító” reparatív terápiát.

www.24.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux