Ugrás a tartalomra
x

LMBTQI tudatosságnövelő videók a lelki egészség területén dolgozó szakemberek számára

A Common Point - Közös Pont - Innovatív megközelítések a lelki egészséggel foglalkozó szakemberek képzésében az LMBTQI emberek minőségi támogatásához című Erasmus+ projekt keretében a Háttér Társaság három európai parnerszervezettel közösen dolgozik a mentálhigiénés szakemberek LMBTQI emberekkel kapcsolatos szakmai felkészültségének növelésén.

2020-ban a projekt keretében trénerképző eseményt szerveztünk Szegeden, 2021-ben pedig partnerszervezetünk, a LORI tartott 5 napos online kurzust az LMBTQI személyek támogatásáról.

Együttműködésünk kiemelt célja, hogy innovatív és könnyen hozzáférhető képzési eszközöket biztosítsunk a lelki egészség területén dolgozó szakembereknek. Ezért nagy örömünkre szolgál bemutatni azt a 6 részes videósorozatot, amely nekik segít eligazodni az LMBTQI identitás és a lelki egészség összefüggéseinek témáiban.

Az oktatóvideók megtekintésével a szakemberek megismerkedhetnek az LMBTQI személyekkel kapcsolatos alapvető fogalmakkal és jelenségekkel, valamint felkészülhetnek az LMBTQ emberekkel folytatott mentálhigiénés munka során felmerülő konkrét helyzetekre.

A 10-24 perc terjedelmű videók angol nyelven, horvát, cseh, bolgár és magyar felirattal tekinthetők meg.

Az oktatóvideók egy 16 órás képzési programmal kiegészülve egy e-learning felületen is elérhetőek lesznek. A képzési anyagot az e-learning felület véglegesítése után hamarosan bemutatjuk.

 

 

Az edukációs videók elkészítésére a Common Point - Közös Pont - Innovatív megközelítések a lelki egészséggel foglalkozó szakemberek képzésében az LMBTQI emberek minőségi támogatásához projekt keretében került sor. A projekt koordinátora a Háttér Társaság. Partnerszervezeteink: Prague Pride (Csehország), Single Step Foundation (Bulgária) and Lesbian Organisation Rijeka-LORI (Horvátország).

A projekt az Európai Unió Erasmus+ programjának társfinanszírozásával valósul meg. Az elnyert támogatás összege 175 220 EUR, amelyből egyesületünkre 63 115 EUR támogatás jut.

Háttér Társaság

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux