Ugrás a tartalomra
x

Megijedt az Orbán-kormány – reagáltak a civil szervezetek, amelyeket megbírságolt az NVB, mert az érvénytelen szavazásra buzdítottak

Az összesen közel 9 millió forintos bírság annak a hatalmas közösségnek az elhallgattatását célozza, amelyik élve a szabad véleménynyilvánítás jogával, demokratikus úton buktatta meg a kormány propaganda-népszavazását - közölte lapunkhoz is eljutatott tájékoztatásában az a16 szervezet, amelyet bírsággal sújtott a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

A testület 176 400 forintos, a kampány két fő szervezőjére, az Amnesty International Magyarországra és a Háttér Társaságra pedig további 3-3 milliós bírságot szabott ki, amiért az érvénytelen szavazat leadása mellett kampányoltak az úgynevezett „gyermekvédelmi” népszavazáson. Az NVB határozatát jogellenesnek minősítették, mely szerintük csak egy dologról árulkodik: a kormány megijedt, és most bírsággal akarja elhallgattatni azokat, akik érvénytelenítették a homofób és transzfób kampányát.

„Nem hagyjuk megfélemlíteni magunkat. Egyértelmű, hogy a kampány és a civil összefogás sikeressége miatt próbálnak elhallgattatni minket. Az NVB határozatát a Kúrián fogjuk megtámadni, ez a nyilvánvalóan jogellenes bírság el fog bukni” - fogalmazott az Amnesty International Magyarország igazgatója, Víg Dávid. 

www.nepszava.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux