Ugrás a tartalomra
x

Fényfestéssel buzdítottak az érvénytelen népszavazásra civil szervezetek

Csütörtök hajnalban az érvénytelen népszavazásért kampányoló magyar civil szervezetek az All Out csapatával közösen egy újabb akcióval hívták fel a figyelmet arra, hogy szerintük a népszavazáson az érvénytelen válasz az egyetlen jó megoldás, írja közleményében az Amnesty International Magyarország.

Az Amnesty International Magyarország és a Háttér Társaság vezetésével és további 12 magyar civil szervezet részvételével zajló kampányban a civilek azért dolgoznak, hogy a vasárnapi népszavazás érvénytelen legyen.

Állításuk szerint a népszavazás egyenes folytatása a kormány eddigi homofób és transzfób politikájának, amely nemhogy nem véd meg senkit, de az eddiginél is nagyobb veszélybe sodorja az embereket azzal, hogy szalonképessé teszi a homofóbiát és transzfóbiát, illetve létfontosságú információktól zárja el a fiatalokat.

„Ez a népszavazás a kormány propaganda eszköze, ha érvényes és eredményes lesz, azzal mindenki veszít, aki egy biztonságos és egyenlő Magyarországot szeretne. A magyar társadalom sokkal elfogadóbb, mint a kormánya, ezért nagyon fontos, hogy vasárnap mindenki, akinek fontos, hogy milyen hely lesz Magyarország hétfőtől, érvénytelenül szavazzon a népszavazáson.” – mondta Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója.

Orbán Viktor másként látja a helyzetet, szerinte a gyermekvédelmi népszavazással kapcsolatban a lényeg az, hogy a rókát ne engedjük be a tyúkólba: jól megszervezett erők, az összes Soros-féle szervezet azon dolgozik, hogy bizonyos életfelfogásokat, a genderőrületet népszerűsítse,és Vuk ugyan aranyos, de megnő, és amikor megnő, bizony megeszi a tyúkot.

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux