Ugrás a tartalomra
x

Majka gyűlöli a kormány népszavazási reklámját

Az én Magyarországom címmel a választási héten indított minisorozatot a Partizán, Gulyás Márton közéleti szereplőkkel beszélget az ország jövőjéről és legfontosabb politikai kérdéseiről, első vendége Majka volt. A YouTube-ra hétfőn kora este felkerült beszélgetésben a rapper, műsorvezető kifejti véleményét többek között az orosz–ukrán háborúról, elmondja például, hogy ő már a háború megindítása előtt is háborús bűnösnek tartotta Vlagyimir Putyint, határozottan fogalmaz a tanársztrájkról, a magyar egészségügy helyzetéről, orvosokról, ápolókról, a politika és egyes művészek közti viszonyról (név szerint Kovács Ákost említi).

Majoros Péter szerint az nem kérdés, hogy ki nyeri a választásokat. „Azt gondolom, hogy ha a Fidesznek megint kétharmada lesz, az szerintem alapvető probléma inkább” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy a négykérdéses népszavazáson részt fog-e venni, azt válaszolta: „abszolút”. A TV2 műsorvezetője szerint a nem heteroszexuális emberek nem jelenthetnek veszélyt a gyerekekre.

„A kommunikációja ennek az ügynek semmi más, csak egy fos ideológia sulykolása az egyszerű embernek azért, hogy akkor, abban a pillanatban majd jó helyre húzza be az ikszet” – magyarázta Majka. A videó 49. percében a rapper kifejtette, hogy gyűlöli a népszavazásról szóló reklámot, amiben egy kislány azt mondja az anyukájának, hogy volt az iskolában egy bácsi, aki azt mondta, hogy akár fiú is lehetne később.

„Undorítónak tartom ezt a hozzáállást, ugyanúgy, mint annak idején a menekültválság idején a kommunikációt, én ettől hányok” – mondta, majd hozzátette: „Ettől függetlenül viszont azt mondom, hogy a Fidesz mesteri abban, hogy hogy kell elkapni egy mondatot.”

„Abban is biztos vagyok, hogy a Fidesz abban jól dönt, hogy nem bízza különböző szakemberekre azt, hogy döntsön a gyerek arról, hogy ő mi szeretne lenni, hanem azt mondja, hogy ez 18 év alatt a családon belül maradjon” – mondta a rapper, kijelentve, hogy ebben egyetért a Fidesszel.

Majka ebben az adásban is elmondta azt, amit már korábban is kifejtett Gulyás Mártonnak, hogy a baloldaliság áll hozzá közelebb. Beszélt arról is, hogy szerinte bárki is nyeri a választást, annak biztosan önkritikát kell majd gyakorolnia. A Fidesznek szerinte azért, mert az elmúlt három évben voltak olyan ügyei, mint amilyen például a Szájer-ügy is volt, ami az emberekben kérdéseket vet fel. Szerinte a választások után az ilyen ügyeket rendbe kell rakni.

Hosszasan sorolta a baloldal hibáit, és szó szerint ezt is mondta:

„Elképesztő, hogy helyesen írni nem tudnak, baszd meg!”

A teljes beszélgetés itt nézhető vissza:

 

 

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux