Ugrás a tartalomra
x

Novák Katalin: A népszavazáson mindenki állást foglalhat a gyerekek biztonságának megőrzéséről

Fontos és elvitathatatlan jognak nevezte Novák Katalin, hogy a szülők saját maguk dönthessenek gyermekeik szexuális neveléséről. A májusban hivatalba lépő köztársasági elnök erről a közszolgálati rádió péntek reggeli műsorában beszélt.

A politikus kifejtette: „Nem feltétlenül fizikai értelemben, hanem inkább szellemi, lelki biztonságuk vonatkozásában, de léteznek azok a veszélyek, amelyek fenyegetik a gyermekeket, még ha a járvány vagy a háború mellett most ezek nem olyan nyilvánvalók.”

Novák Katalin emlékeztetett, hogy jövő hétvégén az országgyűlési választás mellett országos népszavazás is lesz. Álláspontja szerint a voksolás lehetőséget nyújt, hogy mindenki állást foglaljon, hogy a gyermekek biztonságát elsősorban a szülőknek kell-e garantálniuk, és arra is, hogy meg kell-e őrizni a szülők jogait a gyermekek szexuális fejlődésénél.

"Édesanyaként számomra nagyon fontos, hogy a gyermekeink hosszú távú szellemi, lelki, érzelmi biztonságát is garantálni tudjuk" – fogalmazott Novák Katalin.

www.index.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux