Ugrás a tartalomra
x

II. Pécs Pride Felvonulás 2022.

Pécs városa a Szeretetet választotta!

Ahogy pedig azt tavaly megígértük, 2022-ben is lesz Pécs Pride Felvonulás, méghozzá szeptember 17-én. Ahogy tavaly, a Felvonulást idén is az egy hetes Freedom of My Identity Emberi Jogi Fesztivál előzi meg, szeptember 11-től.

A tavalyi, Magyarország történetében mérföldkőnek számító Felvonulás minden pillanatát elraktároztuk és kellő bizonyosságot nyertünk arról, hogy egy évente szükségszerű rendezvényről beszélhetünk. Újra éljük minden kedves percét, mikor a történelmi belvárosban sétálunk. Halljuk a Szeretet himnuszait, a Szabad Emberek hangját, akik ott voltak tavaly és bebizonyították, hogy Bárhol Szabad ünnepelni a szeretet minden formáját. Hogy a vidék nem lehet csorba egy ember számára sem, a főváros adottságaihoz képest.

Pécs városa számtalanszor elköteleződött már a sokszínűség mellett. Meghatódva fogadtuk, hogy 2021-ben a pécsi emberek a felvonulást tüntették ki a Made in Pécs-díj közönségdíjasaként. Úgy érezzük, ennél szebbet és jobbat nem adhattunk és nem is kaphattunk volna. Ez mindannyiunknak, mindannyiunkról szól!

A II. Freedom of My Identity Emberi Jogi Fesztivál és a Pécs Pride időpontját a Nappali bárban jelentettük be 2022.03.20-án, a faji megkülönböztetés elleni küzdelem nemzetközi napján. Úgy gondoljuk, ez fontos üzenetet hordoz és a kisebbségek egymás iránti kölcsönös tiszteletére és elfogadására hívja fel a figyelmet. A Diverse Youth Network egész csapata azon dolgozik, hogy párbeszédet teremtsen úgy a döntéshozók, mint a többségi társadalom és a kisebbségi csoportok között. Szeretnénk, hogy 2022-ben Magyarországon mindenkit a képességei és a kitartása alapján becsüljenek meg és ezek kibontakoztatásához mindenki, minden támogatást megkapjon.

Az I. vidéki Pride Felvonuláson több, mint 3000-en vonultunk fel egy még sokszínűbb Pécsért és egy jobb Magyarországért. Idén ugorjuk ezt meg! Véssétek be már most a naptáratokba a szeptember 17-i dátumot és hívjátok meg minél több barátotokat. További részletekkel a későbbiekben jelentkezünk! 

Diverse Youth Network eseménye

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux