Ugrás a tartalomra
x

A férfi intimtorna jótékony hatásai

A medencefenék izmait erősítő intimtorna, az úgynevezett Kegel-gyakorlatok napi 2-3 alkalommal öt percig tartó végzése nemcsak a nők, de a férfiak számára is ajánlott.

A férfi intimtorna bizonyítottan jelentős javulást eredményezhet számos olyan kényes probléma kezelésében, mint a hiperaktív hólyag, vizelet inkontinencia, erekciós zavar, klimakturia (orgazmushoz köthető vizelet inkontinencia), nokturia (éjszakai vizelés), széklet inkontinencia és korai magömlés. Rendszeres Kegel-gyakorlat végzésével emellett intenzívebb lehet az orgazmus és erősebb az erekció is.

Mik azok a Kegel-gyakorlatok?

A prosztatabetegségek műtéti kezelését követően a záróizom gyengesége vagy sérülése miatt jelentkezhet incontinencia. Vizelettartási nehézséget okozhat még (igaz más mechanizmussal) a hiperaktív hólyag is. A Kegel-gyakorlatok segíthetnek javítani – vagy akár teljesen visszanyerni – a vizelettartás feletti ellenőrzést.

Hogyan kell a Kegel-gyakorlatokat végezni?

A Kegel-gyakorlatok végzése egyszerű, ha már tudja, mely izmokat kell megcéloznia. Ezek megtalálása legegyszerűbb vizelés közben az alábbi módon:

- Vizelés közben félúton próbálja meg lelassítani vagy megállítani a vizeletáramlást!
- Közben ne feszítse meg a fenék, a láb vagy a has izmait, és ne tartsa vissza a levegőt!
- Sokaknak segít a megfelelő izmok megtalálásában, ha arra gondolnak, hogy vissza akarják tartani a bélgázokat.

Az ehhez szükséges izmoknak az összeszorítása egyfajta húzó érzést ad: ezek a megfelelő izmok a medencefenék gyakorlatokhoz. Fontos, hogy közben más izmokat ne feszítsen meg!
Ha sikerül lelassítani vagy megállítani a vizeletáramlást, sikeresen megtalálta ezekt az izmokat.

Ha megtalálta a megfelelő izmokat:

- feszítse meg őket és számoljon lassan ötig
- fokozatosan lazítsa el az izmokat, míg ötig számol
- ismételje a folyamatot 10 alkalommal
- végezze az intimtornát naponta 2-3 alkalommal

Eleinte könnyebb lehet, ha fekvő helyzetben végzi a gyakorlatokat, hogy az izmoknak ne kelljen a gravitáció ellen is harcolniuk. Szintén könnyebbséget jelenthet, ha kezdetben csak 2-3 másodpercre feszíti meg az izmokat.

Néhány hét múlva fokozatosan növelje ezt az időt, míg sikerül 5-10 másodpercre megfeszíteni az izmokat, és végezze a gyakorlatot állva. Ezzel nagyobb súly nehezedik az izmokra, ami fokozza az edzés hatékonyságát és javítja a hólyag feletti kontrollt. Ne feledje, hogy a Kegel-gyakorlat végzése közben ne feszítse meg a fenék, láb és has izmait!

A Kegel-gyakorlatok beépítése a napi életünkbe 

Először nagyon nehéznek tűnhet a gyakorlatok elvégzése, de miután ehhez hozzászokott, illessze a napirendjébe. Minél gyakrabban végzi a Kegel-gyakorlatokat, annál erősebbek lesznek a medence izmai. 

Mennyi idő múlva tapasztalható a Kegel-gyakorlatok eredménye?

Bármilyen edzésről legyen szó, az eredményhez idő kell, ezért legyen türelmes! Ha napi három alkalommal végzi a Kegel-gyakorlatokat, akkor már 3-6 hét múlva tapasztalnia kell, hogy jobban tudja irányítani a hólyagját, bár van, akik már ennél is hamarabb érzik a javulást.

Ha egy hónap múlva sem tapasztal pozitív változást, valószínűleg nem találta meg pontosan azokat az izmokat, melyeket edzenie kell. Kérje orvosa tanácsát a sikeres Kegel-gyakorlatokhoz!

Hogyan teheti rendszeressé a Kegel-gyakorlatok végzését?

A gyakorlatok akkor a leghatékonyabbak, ha rendszeresen végzi őket. Próbálja ki az alábbi tippeket annak érdekében, hogy a Kegel-gyakorlatok bekerüljenek a mindennapi rutinjába:

Végezze a Kegel-gyakorlatokat mindig ugyanabban az időben! Legyen ez az első dolog reggel, mikor a WC-re megy vagy fogat mos, de végezheti TV nézés közben is.
Ne felejtse az előnyöket! Ha rendszeresen végzi a gyakorlatokat, tényleges javulást tapasztalhat az intim panaszaiban!
Figyelje a javulást! Idővel érzékelni fogja a javulást, ami ösztönzést ad arra, hogy a továbbiakban is rendszeresen végezze a gyakorlatokat!

Segítség lehet a Kriston-féle intimtorna,erről ebben a cikkünkben olvashattok bővebben.

www.webbeteg.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux