Ugrás a tartalomra
x

Németh Sándor szerint a háború összefügghet a homoszexualitás bűneivel

Úttörő gondolatok hangoztak el a Hit Gyülekezetének vezető lelkészétől múlt heti igehirdetése során, amit szokása szerint a 750 millió forintos kormányzati támogatásból épült Hit Parkban tartott meg Németh Sándor.

Németh, aki ATV televízió többségi tulajdonosa egyben, arról beszélt, hogy nem állnak messze az igazságtól azok, akik a mostani háborús helyzetet „a bűnnel, vagy akár – hogy mondjam, istenkáromlásnak tűnik a világi emberek számára – a Pride-dal, a homoszexualitással, a melegházassággal, ezeknek a térhódításával hozzák összefüggésbe.”

Az okfejtése abból indul ki, hogy aposztázia uralkodik a világon, egyre kevesebb a hívő, egyre szekularizáltabbak a modern társadalmak, és ezek a folyamatok egyenesen oda vezetnek, hogy több a természeti csapás, az éhezés és a háború.

A lelkész szerint ki lehet mutatni az összefüggéseket ezzel kapcsolatban, bár ezt végül nem kísérelte meg. Imádkozásra szólított, hogy mielőbb fejeződjön be a háború.

Az nem derül ki, hogy konkrétan az ukrán homoszexuálisokról és az ukrán Pride-ról van-e szó, vagy csak úgy en bloc a homoszexualitásról, mindenesetre a beszédet kiszúró Magyar Hang megjegyzi, hogy speciel Ukrajnában a melegházasság nem törvényes, és nem is igazán elfogadott, azzal együtt, hogy 2015 óta minden évben megtartják a melegfelvonulást Kijevben.

 

444.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux