Ugrás a tartalomra
x

Kampánnyal készülnek a civil szervezetek a kormány homofób népszavazására

Érvénytelen szavazásra akarnak buzdítani az április 3-án esedékes, gyermekvédelminek nevezett népszavazáson.

Több civil szervezet úgy döntött, kampányt indít az április 3-án, az országgyűlési választásokkal egy időben tartandó homofób népszavazás miatt. Ennek megfelelően megtartották közös országos kampánynyitójukat kedden.

Az Amnesty International Magyarország, a Háttér Társaság és más szervezetek érvénytelen szavazatra buzdítanak.

A szervezetek közleményük szerint vallják, hogy mind a népszavazáson, mind a választáson részt kell venni. A referendum esetében így érdemes eljárni szerintük: „a legegyértelműbb és legbiztonságosabb módon a mind a négy álkérdésre adott érvénytelen szavazattal kell kifejeznünk, hogy nem kérünk a kormány kirekesztő álkérdéseiből”. Szerintük ugyanis a gyermekvédelminek nevezett népszavazás nem véd meg senkit, hanem veszélybe sodorja az LMBTQI embereket. Indoklásukban az orosz-ukrán háború is felsejlik:

Az elmúlt napok háborús eseményei világossá tették azt, hogy az emberi szabadság és biztonság törékenyebb, mint hinnénk. Kiemelten fontos ebben a helyzetben minden lépést megtennünk azért, hogy egy igazságosabb és békésebb társadalomban élhessünk, és nemet mondjunk a gyűlöletre épülő politikára. A homofób és transzfób propagandatörvény eltörlésének első lépése, ha érvénytelen lesz a népszavazás.

Azt kérik a szervezetek az emberektől, hogy látogassanak el a kampány weboldalára, és fogadják meg, hogy érvénytelenül fognak szavazni. A szervezetek hamarosan videókat is feltöltenek, amikben a „propagandatörvény által megbélyegzett emberek és családtagjaik, barátaik mesélik el személyes történeteiket”.

 

24.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux